Tržišta

Henkelova rešenja se mogu pronaći u raznim predmetima koji su proizvedeni, sa kojima imamo dodir svakog dana: automobili, knjige i časopisi, računari, avioni, frižideri, mobilni telefoni, nameštaj, tekstil, ambalaža i mnogi drugi. Saznajte više o tržištima na kojima radimo.

Dodatne informacije su dostupne na engleskom jeziku na stranici henkel-adhesives.com.

Proizvodnja i održavanje u oblasti avio-industrije

Sa preko 50 godina iskustva, Henkel je lider u strukturalnim lepkovima i površinskim tretmanima za vazduhoplovne OEM i MRO industrije. Bez obzira na izazov koji je pred vama, mi možemo da pomognemo. Nalazimo se u preko 5000 vazduhoplovnih specifikacija i spremni smo da podržimo vaše procese širom sveta, od samog početka do kraja. Henkel značajno ulaže u istraživanje i razvoj kako bi pružio široku paletu proizvoda, kao što su Bonderite i Loctite sa željom da ispuni različite potrebe u vezi sa proizvodnjom ili održavanjem. Uz dokazanu stručnost i globalnu distributivnu mrežu, Henkelovi inovativni materijali pružaju našim kupcima praktične i ekonomične benefite, kao i benefite kada je ukupno poslovanje u pitanju. 

Naši proizvodi zadovoljavaju stroge propise i specifikacije. Ali mi nismo zadovoljni samo sadašnjim trenutnkom. Neprestano tragamo za neophodnim unapređenjima za proizvodnju i održavanje aviona.

Kuća, Škola i Kancelarija & Uradi Sam

Više od 75 godina, ime Henkel je sinonim za inovacije, vrhunski kvalitet i najviši nivo stručnosti u segmentu lepkova za kuću, školu i kancelariju.

Henkelovi vodeći brendovi mogu se naći širom sveta, dobro su poznati i uživaju veliko poverenje u svojim kategorijama i regionima. Sve naše proizvode i brendove povezuje zajednički princip: Henkel čini život lakšim.

Uradi sam

Više od 75 godina, ime Henkel je sinonim za inovacije, vrhunski kvalitet i najviši nivo stručnosti u segmentu Uradi sam.

Henkelovi vodeći brendovi mogu se naći širom sveta, dobro su poznati i uživaju veliko poverenje u svojim kategorijama i regionima.

Sve naše proizvode i brendove povezuje zajednički princip: Henkel čini život lakšim.

Zanatstvo i građevinarstvo

Henkel lepkovi nude izuzetno inovativni portfolio brendova za zanatstvo, koji su posebno osmišljeni da zadovolje profesionalne poslovne potrebe.

Od 1876. Henkel se trudi da na najbolji način zadovoljava potrebe kupaca kroz naprednu tehnologiju i partnerstvo.

Sa zadovoljstvom možemo da tvrdimo da Henkelovi proizvodi ispunjavaju stroge ekološke standarde.

Automobilska industrija i transport

Henkel je ključni partner i dobavljač dizajnerskih, razvojnih i proizvodnih rešenja i rešenja za održavanje automobila, kamiona, letelica i transportnih sistema. Naši lepkovi i zaptivne mase visokih performansi omogućavaju kupcima da dizajniraju i stvaraju napredne, lagane konstrukcije, dok u isto vreme omogućavaju postizanje naizgled sukobljenih ciljeva, kao što su postizanje veće brzine pri nižoj potrošnji goriva. 

S obzirom na to da smo gotovo od samog početka uključeni u procese dizajna i razvoja, u mogućnosti smo da ponudimo prilagođena rešenja za tržišne izazove i potrebe. Rezultat jeste izrazita konkurentska prednost, kao i ekološki odgovorno i ekonomično poslovanje.

Izrada, konstrukcija i oprema

Više nego ikad konkurentnost proizvođača i njihovih snabdevača zavisi od korišćenja najmodernijih procesa proizvodnje.

I pored toga, glavni predmeti nisu samo lepkovi. Sa najbolje moguće usklađenim proizvodima, procesima i uslugama moguće je ostvariti bolji kvalitet, produktivnost i ekonomsku efikasnost. Način kako da se ovo ostvari u praksi je prikazao Henkel sa lepkovima i sistemima.

Elektronski sklop

Inovacije u elektronici utiču na gotovo svaki aspekt našeg života. Sve više se koriste hibridna i električna vozila sa naprednim sistemima koji pomažu vozaču, u upotrebi su pametni telefoni za upravljanje radom, kao i za igru, a imamo priliku da gledamo novi svet koristeći proširenu stvarnost (AR) i uživamo u personalizovanoj zabavi na ekranu tokom leta u avionima i kontrolišemo svoj životni prostor kroz povezane kućne uređaje. Pre mnogo godina, neke od ovih inovacija bile su samo san.

Henkel je vodeći dobavljač materijala za sklapanje elektronskih uređaja. Naše napredne formulacije uključuju niz proizvoda koji olakšavaju elektronsko povezivanje, pružaju strukturni integritet, nude kritičnu zaštitu i provode toplotu, ostvarujući najbolje performanse. Ponosni smo što stvaramo proizvode koji poboljšavaju današnje elektronske tehnologije i omogućavaju sutrašnji napredak.

Kompozitno drvo

Henkel je vaš globalni proizvođač i dobavljač jednokomponentnih tečnih poliuretanskih sistema lepljenja za kompozitno drvo. Pod brendom Loctite Purbond pružamo visokokvalitetne sisteme za lepljenje, kompetentne savete stručnjaka iz industrije i pouzdanu podršku vašim tehnologijama.

Mi smo lideri u vrhunski efikasnim rešenjima kreiranim na osnovu želja potrošača. Sarađujte sa nama kako biste bili održiviji!

Nameštaj i građevinske komponente

Ako želite da modernizujete svoje proizvodne procese, proizvodite lakše proizvode i strukture ili poboljšate kvalitet, efikasnost i održivost vašeg nameštaja i građevinskih komponenti, možemo vam pomoći. Naši lepkovi se mogu koristiti za lepljenje različitih drvenih delova u mnogim primenama u industriji nameštaja.  Što je najbolje, naše kupce podržava naš globalni tim za prodaju i tehničku podršku.

Vodimo se visoko efikasnim rešenjima, stvorenim po meri potrošača. Sarađujte sa nama kako biste bili [više] fantastični!

Energetika i komunalne usluge

Henkel nudi izvanredne lepkove, materijale za enkapsulaciju i premaze za veliki broj primena u industrijama povezanim sa energetikom i komunalnim uslugama.

Sa širokim asortimanom proizvoda koji su rezultat decenijskog iskustva i tehničkom podrškom našeg profesionalnog tima, ne iznenađuje što je Henkel globalni predvodnik i priroritetni dobavljač brojnih najvećih svetskih proizvođača. Zahvaljujući stručnosti i proizvodima namenjenih industrijskoj proizvodnji, kao i održavanju postrojenja, Henkel je u mogućnosti da ponudi potpuni paket rešenja.

Proizvodnja

Nezavisno od industrije, Henkel lepkovi su kreirani da rešavaju probleme, pružaju doslednu, pouzdanu efikasnost i prevazilaze očekivanja mušterija.

Od lepkova koji smanjuju buku i vibracije u kućnim aparatima, do sredstava za osiguranje navoja i zaptivanje navoja koji sprečavaju skupo curenje HVAC tečnosti, Henkel pruža sva rešenja za pojednostavljivanje proizvodnih linija na jednom mestu.

Industrijsko održavanje i popravka

Kada se pokretni delovi ne pokreću, to često podrazumeva skupe prekide u radu i i skupe zamene delova i mašina.

Proces preventivnog održavanja potpomognut je zahvaljujući rešenjima brenda Loctite, svetskog broja jedan na području proizvođača lepkova. To je efikasan način da izbegnete kvarove opreme i produžite životni vek vaše tehnološke opreme.

Zdravstvena zaštita

Henkelovi inženjeri, stručnjaci i hemičari zaduženi za primenu medicinskih elektronskih proizvoda i lekova svesni su toga da je dizajn vašeg proizvoda jedinstven te da takav mora biti i Henkelov materijal koji koristite. 
Henkelova tehnička stručnost, niskorizično partnerstvo, inovativna filozofija, globalna infrastruktura podrške i ugled glavnog proizvođača vodećih materijala na tržištu osiguravaju budući napredak u dizajnu medicinskih proizvoda.

Pružamo vam kompletan asortiman topljenih solventnih akrila na bazi vode za medicinske trake, kao i UV akrilne lepkove koja pružaju savršeno prianjanje, a pored toga su nežni za kožu i potpora za različite nosače koji se upotrebljavaju u medicinske svrhe, kao i dobru prozračnost.

U Henkelu je dobro poznato da su kvalitet i doslednost od izuzetnog značaja u farmaceutskoj industriji. Imamo iskustvo, sredstva i stručnost, kako bi vaš transdermalni projekat bio uspešno realizovan.

Za industriju medicinskih elektronskih uređaja Henkel pruža visoku pouzdanost, sigurna rešenja za montažu, kao što su elektro provodljiva mastila i lepkovi, enkapsulacija, dolivanje i lemljenje materijala u slojevima. Ovakva rešenja se koriste u sastavu kardio i neuro stimulacionih uređaja, senzora za detekciju vlage, EKG i TENS elektroda. 

Obrada metala

U kompaniji Henkel kombinujemo vrhunske proizvode za obradu metala zajedno sa aplikacionim sistemima i vrhunskom tehnološkom podrškom, omogućavajući vam maksimiziranje produktivnosti uz smanjenje troškova. Svi procesi, od kovanja do ekstruzije i izvlačenja čelika, obojenih metala, portfolija metalnih koturova, metalne ambalaže do rešenja za obradu metala podržani su decenijama iskustva i inovacija. 

Industrija za obradu metala 
Naš širok portfolio proizvoda uključuje ulja za valjanje, obradu maziva, sredstva za čišćenje i predobradu koja se koriste u mnogim industrijama, uključujući industriju za skaldiptenje hrane i pića, industriju čelika i automobilsku industriju. 

Lična higijena

Kada su u pitanju zdravlje, blagostanje i udobnost, potrošači žele kvalitet. Bilo da potrošač traži jednostavnost u higijenskim proizvodima, veći osećaj sigurnosti bez curenja ili osećaj mekoće na dodir, važno je usmeriti razvoj proizvoda na njihove potrebe. Proizvođači i dobavljači u oblasti higijene primenili su naprednu tehnologiju kombinujući netkane obloge, plastične folije, upijače, elastike i specijalne lepkove kako bi sve ovo spojili sa jednim ciljem - zadovoljstvom. 

Henkel nudi sveobuhvatna rešenja za higijensku industriju kako bi u potpunosti zadovoljio životne potrebe potrošača. Fokusirani smo na čula potrošača: vid, miris, dodir i zvuk. Naš asortiman rešenja u oblasti lepkova zadovoljava zahteve vaših proizvodnih procesa. Naši inovativni proizvodi za jednokratnu upotrebu u industriji potrošnih higijenskih proizvoda kombinuju visoku adheziju sa prijatnošću prema koži i na taj način omogućavaju vašim higijenskim proizvodima prave karakteristike za svaku primenu. 

Vodimo se rešenjima sa visokom efikasnošću, stvorenim po meri potrošača. Sarađujte sa nama kako biste bili bezbedniji!

Pakovanje i Papir

Pored atraktivnog dizajna, potrošači traže pakete za poneti koji su zasnovani na održivosti. Svaki paket potrošačima mora da pruži sigurnost da njegov sadržaj zadovoljava obećanja brenda. Vodeći se potrebama potrošača, proizvođači se okreću ka dobavljačima koji razumeju njihove izazove kada je pakovanje proizvoda u pitanju.

Sport i moda

Rast troškova rada i napredak u zelenoj proizvodnji glavni su izazovi u sportskoj i modnoj proizvodnoj industriji. Kada radite sa Henkelom, možete da iskoristite našu globalnu mrežu, tehničko znanje i inovativne mogućnosti kako biste ih rešili. Sa najvećim asortimanom lepkova i specifičnim znanjima za procese, u prilici smo da podržimo vaš proizvodni proces, bez obzira na vaš izazov.

Usluge prilagođene vašim specifičnim potrebama
Kao tehnološki lider u industriji lepkova, Henkel pruža optimizovana rešenja kako bi ispunila zahteve za vašu proizvodnju obuće, lopti, torbi ili čamaca. Nudimo raznovrstan tehnološki portfolio, uključujući lepkove na bazi vode, lepkove bez toluena, cijanoakrilate, termoplaste i Pur termoplaste.

Trake, naljepnice i grafike

Mi u kompaniji Henkel smo vaš partner u razvoju održivih i inovativnih rešenja za trake, etikete i grafička rešenja. Naši lepkovi su osetljivi na pritisak (PSA) i mogu da zadovolje najviše bezbednosne standarde za hranu i ostale proizvode, kao i da smanje vašu ukupnu potrošnju energije i stvaranje otpada i ambalaže. Naš tim je dovoljno stručan kako bi zadovoljio svaku vašu jedinstvenu potrebu. 

Rešenja osetljiva na pritisak prilagođena vašim potrebama
Naši stručnjaci u oblasti lepkova posvećeni su stalnom razvoju i inovacijama kada su PSA tehnologije u pitanju. Sarađujemo sa našim partnerima na podsticanju napretka, kao i sa našim kupcima tokom procesa razvoja proizvoda. U mogućnosti smo da vam pružimo prilagođenu podršku za rešenja za proizvode osetljive na pritisak, a takođe posedujemo besprekorno iskustvo u integrisanju tih rešenja u vaš proizvodni proces.