16.05.2017.

Regionalna konferencija METALDAYS 2017, Aranđelovac

Henkel Srbija predstavio inovativna rešenja za obradu površina

Regionalna konferencija posvećena savremenim tehnologijama obrade metalnih površina, Metaldays, otvorena je u Aranđelovcu u organizaciji kompanija Henkel, Rösler, Wagner, Tiger i Mankiewicz, kao vodećih dobavljača metalne industrije. Na svečanom otvaranju, potpredsednik Privredne komore Srbije, Miroslav Miletić, pozdravio je više od 150 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

„Metalska industrija je važna za evropsku budućnost Srbije. Privredna društva u ovom sektoru imaju razvojnu šansu i mogućnost za povećanje konkurentnosti s obzirom na to da su vezana za izgradnju, održavanje i revitalizaciju energetskih sistema, saobraćajne infrastrukture i infrastrukture u svim drugim oblastima, kao i proizvodnju opreme za grane koje su strateški važne za privredu Srbije. Privredna komora Srbije će, kroz delovanje u svim segmentima svojih aktivnosti - od zastupanja privrede u zemlji i svetu, preko internacionalizacije, sa posebnim paketom usluga za podršku izvoznicima - do edukacije koja se između ostalog odnosi i na domen podizanja kvaliteta i zadovoljavanja međunarodnih standarada, biti još pouzdaniji oslonac i podrška našim kompanijama za uspešnije poslovanje i bolje proizvodne i izvozne rezultate“, izjavio je Miroslav Miletić, potpredsednik Privredne komore Srbije.

Vladimir Radulović, direktor prodaje sektora General Industry kompanije Henkel Srbija, tom prilikom rekao je: „Uspeh ove konferencije pokazuje da su kompanije u našem regionu prepoznale važnost tehnoloških inovacija na području obrade metalnih površina. Verujem da partnerstvo sa dobavljačima poput Henkela može mnogo da im znači kada je reč o podizanju kvaliteta i konkurentnosti proizvoda, optimizaciji proizvodnih procesa, kao i smanjenja troškova i uticaju na okolinu.“

Priliku da se upoznaju sa inovacijama na području pripreme, obrade, premazivanja i zaštite metalnih površina imali su svi učesnici konferencije, a među kojima su bili predstavnici kompanija koje se bave proizvodnjom bele tehnike, HVAC uređaja, automobilskih delova, metalnih konstrukcija, poljoprivredne mehanizacije, metalne galanterije i mnogi drugi. U okviru konferencije, organizovana je i poseta obližnjoj fabrici Stublina, vodećem proizvođaču aluminijskih okova, ručica i kvaka za stolariju, gde su učesnici imali priliku da se upoznaju sa rešenjima i proizvodima svih pet proizvođača organizatora u praksi.

Kompanije organizatori vodeće su u svojim oblastima, pa je tako Henkel specijalizovan za funkcionalne premaze, pred-obrada i čišćenje u industriji obrade metala, Rösler za vibracionu i opremu za peskarenje, Wagner za opremu za nanošenje boja i premaza, Tiger za praškaste boje i premaze za industriju, dok je Mankiewicz usko specijalizovan za tekuće boje za industriju.