• Henkel Srbija
  • Kontakt
  • Dodaj u moja kolekcija
  • Podeli
Meni
Traži

29.06.2018.  Beograd

Poseban projekat za obeležavanje godišnjice MIT inicijative

Kompanija Henkel obeležila 20 godina dobrovoljnog angažmana zaposlenih

Pre dve decenije, kompanija Henkel postala je jedna od prvih kompanija u Nemačkoj koja je pokrenula program posvećen podršci svojim zaposlenima i penzionisanim radnicima u dobrovoljnom angažmanu: MIT inicijativu. Kompanija Henkel ovu godišnjicu obeležila je  posebnom donacijom od 50.000 evra koja je uručena porodilištu u Nepalu.

Budući da je stopa smrtnosti porodilja i dalje vrlo visoka u zemljama kao što je Nepal, oko 20 puta veća nego u Nemačkoj, pružanje kvalitetne medicinske nege mladim majkama i novorođenoj deci od velikog je značaja. Pomenutom donacijom biće finansirana izgradnja medicinskog centra za majku i dete u nepalskom selu Namjungu. Zahvaljujući novoj sali za porođaj, gde će biti pružana prenatalna i postnatalna nega, bezbednost porodilja biće na znatno višem nivou. 

U saradnji sa Nemačko-nepalskim udruženjem („Deutsch-Nepalesische Gesellschaft“) i uz podršku počasnog konzula Rama Tape, Henkelova zaposlena Suzan Volkman iz Diseldorfa, pokazala je veliko interesovanje za rešavanje ovog problema. Suzan Volkman više godina je volontirala u Nepalu, redovno provodeći jedan deo svog godišnjeg odmora u toj zemlji. Njen trud već 10 godina ima podršku MIT inicijative, koja je pomogla sa finansijskim donacijama i mogućnošću odsustva s posla.

Pored toga, dodatnih 40.000 evra biće donirano za još dva MIT projekta. Prvi projekat je „Učionica od boca“, u okviru kojeg se grade učionice u Gvatemali pomoću starih plastičnih boca napunjenih neorganskim otpadom. Drugi se odnosi na tim zaposlenih u Vijetnamu i Singapuru koji su odlučili da pretvore skloništa u planinskom Gia Lai regionu u učionice.

Tokom 20 godina od pokretanja MIT inicijative, Henkel je podržao skoro 14.000 dobrotvornih projekata u više od 100 zemalja preko Fric Henkel fondacije – kako materijalnim, tako i finansijskim donacijama. Mnogobrojni MIT projekti obuhvataju podršku vrtićima i školama, kroz obrazovne projekte, programe za letnji raspust za decu iz socijalno ugroženih porodica, podršku Specijalnoj Olimpijadi, kao i volontiranje u sirotištima u Ugandi, ili fudbal trening za omladinu.

Dobrovoljni socijalni angažman, poznat i kao korporativno građanstvo, integralni je deo kulture kompanije Henkel još otkad ju je osnovao Fric Henkel 1876. godine. Kroz Fric Henkel fondaciju, kompanija se posvetila dobrotvornom angažmanu u okviru svojih poslovnih aktivnosti i izvan njih, u misiji koja se u velikoj meri oslanja na dobrovoljni angažman njenih zaposlenih.