Program ambasadora održivosti

1_Sustainability_Week_eciRGBv2

Motivisanje naših ambasadora da daju svoj doprinos

Henkelovi ambasadori održivosti su ohrabreni da posećuju škole i podučavaju decu o održivim načinima ponašanja kod kuće. Ovo omogućava mlađim generacijama da razumeju kako da koriste resurse efikasno. U isto vreme, deca pojačavaju efekat tako što dele svoje znanje i entuzijazam sa ljudim oko sebe. Do kraja 2020. godine dopreli oko 175.000 učenika u 54 države.

Takođe težimo da promovišemo zdravije životne stilove i povećamo svest o proizvodnji otpada i potrošnji vode i energije na našim proizvodnim lokacijama. Inicijativa „Vaš i naš put ka održivosti“, pokrenuta je 2014. i ohrabruje zaposlene da praktikuju održivost u svom svakodnevnom radu, na primer, tako što će izbegavati nepotrebno štampanje, gasiti svetla, ili jesti zdravije.

Kupci sa kojima sarađujemo sa našim brendovima i tehnologijama su važna ciljna grupa. Naša inicijativa „Recite da! budućnosti“, na primer, omogućava obuku prodavaca Henkela širom sveta u oblastima održivosti a koje se odnose na prodaju, i dopire dalje od sadržaja samog programa ambasadora održivosti. Onda oni primenjuju to znanje u zajedničkim projektima sa našim trgovinskim partnerima – u logistici, na primer, ili promovisanjem održivih odluka o nabavci.


In September 2018, Henkel employees visited three local schools in South Africa and provided information about sustainability to around 730 children.

U septembru 2018. godine, zaposleni Henkela su posetili tri lokalne škole u Južnoj Africi i predstavili informacije o održivosti pred oko 730 učenika.


Learning by playing - elementary school children are taught how to handle our planet's resources responsibly. An Xintong and Gan Jiayu are proud of what they've learned at a holiday school in Shanghai, China.

Učite kroz igru – učenici osnovnih škola uče kako da odgovorno upravljaju resursima naše planete. An Zintong i Gan Džiaju su ponosni na ono što su naučili u letnjoj školi u Šangaju, u Kini.


Henkel’s Sustainability Ambassadors visit schools to teach children how to use resources efficiently, like here in Kápolnásnyék, Hungary.

Henkelovi ambasadori održivosti posećuju škole kako bi naučili decu da koriste resurse efikasno, u Kapolnasnyeku, u Mađarskoj.


Through school visits Henkel’s Sustainability Ambassadors are engaged to inspire kids for sustainability topics, like here in Indonesia.

Kroz školski program ambasadora održivosti koji su sproveli zaposleni Henkela, mališani u osnovnim školama su naučili kako da smanje potrošnju energije, vode i otpada u kuhinji, kupatilu i dnevnoj sobi.

Pored naših postojećih programa, takođe želimo da pružimo našim zaposlenima priliku da učestvuju u volonterskim projektima i da sami doprinesu zajednicama u kojima poslujemo. One obuhvataju „graditeljska putovanja“, u kojima naši zaposleni pomažu u izgradnji kuća za porodica kojima je to najpotrebnije. Henkel podržava tu vrstu angažmana kroz donacije u robi, kao što su građevinski materijali. Henkel je takođe glavni partner programa „Teach First“, koji podržava aktivan angažman diplomaca i budućih lidera. Radeći kao pomoćni nastavnici, ovi mladi ljudi pomažu školama i učenicima u društveno ranjivim zajednicama.