Moja kolekcija

Ambasadora za održiviji svet

Više od 10.000 zaposlenih u Henkelu su postali Ambasadori odživosti od kada je program osnovan 2012. godine.

Ako želimo da ostvarimo naš cilj i da utrostručimo vrednost koju stvaramo u odnosu na ekološki otisak naših proizvoda i tehnologija do 2030. godine, svi moramo tome da doprinesemo. Iz tog razloga nastojimo da našim zaposlenima jasno objasnimo pojam održivosti i da ih osposobimo da drugima prenesu važnost održivosti.

Jedna od naših najvažnijih obrazovnih inicijativa je Henkelov program za ambasadore održivosti, koji je pokrenut 2012. godine kako bi podstakao zaposlene da se još intenzivnije uključe u problem održivosti. Od tada je Henkel obučio više od 10.000 ambasadora u 79 države.

U sklopu svojih aktivnosti ambasadori rade sa decom iz osnovnih škola i podučavaju ih upotrebi resursa. Do sada smo više od 84.000 učenika u 47 države.

U program je 2014. godine uvrštena inicijativa „(Y)our move (Tvoj/vaš korak) ka održivosti” koja podstiče zaposlene da primene održivost u praksi u svakodnevnom poslu, na primer uštedom energije i zdravijom ishranom.

2015. godine u program je uključena nova inicijativa „Say yes! to the future” (Kaži da! budućnosti) Henkelovi prodajni timovi širom sveta prolaze obuku o svim temama iz održivosti koje su povezane sa prodajom. U ovoj inicijativi je obuhvaćen širi sadržaj tema nego u programu Ambasador održivosti. Oni to znanje primenjuju na zajedničke projekte sa našim kupcima u maloprodaji, u logistici ili u promociji održive službe nabavke. Pored pitanja iz održivosti u vezi sa prodajom, važan deo obuke čini i razmena međunarodnih primera najboljih praksi za saradnju sa maloprodajom sa ciljem pokretanja novih oblika saradnje. 

Prikazi:

30.4.14.

Sustainability Film for Kids

This educational video is shown to school children worldwide in order to show how they can make a contribution to sustainability.

62286


Dodatni dokazi