Inovacija kroz saradnju

Zajedno oblikujemo budućnost: ulažemo u startapove i oslanjamo se na otvorenost ka inovacijama za stvaranje novih ideja i partnerstva. U radu sa našom stalno rastućom mrežom, razvijamo digitalne poslovne modele i pionirska tehnološka rešenja.

Otvorenost je ključ uspešnih inovacija. Ulažemo u mnogo više od našeg internog inovacionog potencijala kako bismo olakšali razvoj obećavajućih inovacija u našim poslovnim sektorima. Oslanjamo se na otvorenu saradnju i otvorenost ka inovacijama – sarađujući sa spoljnim partnerima kao što su startapovi ili drugi partneri iz našeg ekosistema kako bismo zajedno razvijali i podstakli stvaranje ideja, inspirisali jedni druge i pružili podršku jedni drugima. Naši inkubatorski timovi i habovi za tehnologije i digitalne inovacije pomažu nam u tome, zajedno s našom stručnošću u oblasti preduzetničkog kapitala.

OTVORENOST KA INOVATIVNIM INICIJATIVAMA


Consumer

Tragamo za aktivnom saradnjom i partnerstvima sa startapovima u oblasti robe široke potrošnje i industrijskom sektoru. Ključni faktor uspeha je saradnja na ravnopravnoj osnovi: želimo da spojimo najbolje od oba sveta kako bi obe strane osetile benefite. Osim specifičnih projekata, Henkel dobija važne osnovne informacije i sveže ideje o kojima vredi razmišljati. S druge strane, startapi mogu dobiti pristup globalnim tržištima, preduzetničko iskustvo i priliku za ulaganje. Kako bismo ubrzali digitalne inovacije, razvili smo sopstvene fabrike ideja. Takođe se oslanjamo na tehnološke i digitalne inovacione habove kao centre za inovacije za našu digitalnu transformaciju.

KORPORATIVNI PROJEKTI


Consumer

Imate li dobru ideju? Kao deo naših korporativnih aktivnosti venture kapitala, ulažemo u mlade, brzorastuće startape, usmereni na digital ili tehnološku stručnost širom sveta. Ukoliko je koncept blizak Henkelu, startapi dobijaju ulaganje, pristup našoj mreži stručnjaka i znanje zasnovano na našem dugogodišnjem iskustvu u osnovnim globalnim poslovima. Henkel ima dve venture jedinice koje deluju kao spoj između Henkela i spoljnih inovatora: Henkel Tech Ventures i Henkel dx Ventures.

Henkel Tech Ventures

Henkel Tech Ventures je korporativni ogranak Henkelovog sektora Adhezivi Tehnologije i posebno ulaže u startape koji nude rešenja za poznavanje materijala ili inovativne digitalne poslovne modele. Na primer, Henkel Tech Ventures je investirao u kompanije koje rade na senzorskoj tehnologiji za proizvodnju i u sektoru 3D štampanja.

Henkel dx Ventures

Henkel dx Ventures ulaže u digitalne poslovne modele kao što su platforme za direktan odnos sa potrošačima u sektoru e-trgovine. Radeći sa startapima, stručnjacima za istraživanje tržišta, tehnološkim gigantima i potrošačima, stvaramo inovacije za robu široke potrošnje (CPG).