O NAMA


Adhesive Technologies

Naša poslovna jedinica Adhesive Technologies je vodeća na globalnom tržištu u oblasti lepkova, brtvila i funkcionalnih premaza – kako za industrijske proizvođače, tako i za potrošače i zanatlije. Zbog naše stručnosti u industriji i primeni u proizvodnim sektorima širom sveta, tesno sarađujemo sa našim potrošačima i partnerima kako bismo stvarali održivu vrednost za sve aktere – koristeći pouzdane brendove i visokoefikasna rešenja zasnovana na izvanrednom tehnološkom portfoliju.

Prodaja u iznosu od

10.790

milijardi eura 2023

50%

ukupne Henkelove prodaje

49%

svih Henkelovih zaposlenika

> 100.000

kupaca industrijskih proizvoda

> 800

industrijskih segmenata

NAŠI BRENDOVI U OKVIRU TEH­NO­LOŠKOG KLASTERA

Crno-bela fotografija prikazuje bušilicu sa rashladnom vodom

Na globalnom nivou, naš portfolio industrijskih proizvoda organizovan je u pet brendova tehnoloških klastera - Loctite, Technomelt, Bonderite, Teroson i Aquence. Kada je reč o potrošačima i zanatlijama u Srbiji, fokusirani smo na četiri globalne platforme brendova: Pritt, Loctite, Ceresit i Moment.

NAŠA POSLOVNA PODRUČJA

Nanošenje lepka na štampanu pločicu sa komponentama pomoću mašine sa 4 igle.

Naša poslovna jedinica Adhesive Technologies obuhvata tri oblasti: Mobilnost i elektronika, Ambalaža i roba široke potrošnje i Zanatstvo, građevinarstvo i profesionalna industrija.


Adhesive Technologies Automotive and Metals

Mobilnost i elektronika

U poslovnoj oblasti mobilnosti i elektronike, mi našim internacionalnim klijentima pružamo prilagođena rešenja i specijalizovane tehničke usluge u automobilskoj, elektroničkoj i generalnoj industriji. Mi stvaramo konkurentnu prednost za klijente na polju gde se ukrštaju tehnologija, poluprovodnici, automobilska i generalna industrija. Sa našim jedinstvenim portfoliom tehnologija i tržišnim znanjem, mi se bavimo globalnim trendovima poput elektrifikacije, povezanosti, autonomne vožnje i defosilizacije industrije.

Poštar u jednoj ruci drži kovertu, a u drugoj ruci malu paketu. U pozadini se nalazi beli kombi.

Ambalaža i roba široke potrošnje

U poslovnoj oblasti ambalaže i robe široke potrošnje, mi pružamo inovativna rešenja za proizvođače potrošačke i brendirane robe i industrije ambalaže širom sveta. Mi dodajemo vrednost brendovima i ponudama klijenata sa efikasnim rešenjima, gradeći snažne i dugoročne veze pune poverenja. Sa našim jedinstvenim portfoliom tehnologija i tržišnim znanjem, mi se bavimo globalnim trendovima poput održivosti, promovisanja cirkularne ekonomije i obezbeđivanja najvišeg nivoa bezbednosti hrane.


Adhesive Technologies Craftsmen, Construction and Professional

Zanatstvo, građevinarstvo i profesionalna industrija

U poslovnoj oblasti zanatstva, građevinarstva i profesinoalne industrije, mi pružamo efikasna rešenja potrošačima i zanatlijama, kao i profesionalcima u građevinarstvu, proizvodnji i održavanju u preko 800 industrijskih segmenata. Nudimo inovativne, transformativne proizvode i rešenja za naše nove klijente kroz platforme snažnih globalnih brendova i bavimo se globalnim tehnološkim trendovima poput održivog građevinarstva, unapređenja doma, pametne proizvodnje i prediktivnog održavanja.