KORPORATIVNA KULTURA

Corporate Culture Visual

Naša Svrha odražava ono što nas sve spaja u Henkelu: Pioneers at heart for the good of generations. Mi smo raznoliki tim od oko 48.000 kolega širom sveta, i svakodnevno nastojimo da obogatimo i unapredimo živote kroz svoje proizvode, usluge i rešenja. Naša Svrha izgrađena je na našim korenima i u budućnost donosi naše dugogodišnje nasleđe inovacija, odgovornosti i održivosti. Naše zajedničke vrednosti i obaveze kao lidera (Leadership Commitments) svakodnevno usmeravaju naše odluke i postupke.

Henkel Purpose - Thumbnail

Naša svrha

Sve je počelo jednim snom. Pre više od 145 godina, Fric Henkel, preduzetnik i odvažni pionir u srcu, transformisao je svakodnevni život ljudi. Time je započela duga istorija njegove brige: za njegove zaposlene, društvo i okolinu. Mnogo pre nego što je taj koncept i nastao, on je održivost stavio na prvo mesto.

Danas se ime Henkel i dalje zalaže za ove vrednosti. Naš osećaj jedinstva učinio nas je bogatom zajednicom od oko 48.000 članova kojoj kupci i potrošači veruju. Zajedno, svakoga dana obogaćujemo i unapređujemo živote milijardi ljudi kroz svoje proizvode, usluge i rešenja. I imamo kapaciteta da povećamo taj uticaj.

Nastavićemo razvoj na temeljima svog pionirskog duha, znanja i resursa kako bismo oblikovali svetlu budućnost novih generacija. Svojim inovacijama i tehnologijom stvaramo vrednost za kupce i potrošače, donosimo uspeh našim timovima i pokretačka snaga smo za dobro u svetu.

Naše vrednosti

Naše vrednosti usmeravaju sve naše aktivnosti, odluke i ponašanje. Svaki dan moramo da donosimo odluke u veoma nestabilnom okruženju. Istovremeno smo i veoma raznovrsni: potičemo iz različitih kulturnih nasleđa i imamo različita iskustva, poslujemo na vrlo različitim tržištima i industrijama. Zbog toga su za naš budući uspeh veoma važne jasne vrednosti koje svi u Henkelu dele, razumeju i žive.

Naš Kodeks ponašanja

Mi smo kompanija koja se odlikuje integritetom i visokim etičkim standardima u načinu obavljanja poslovanja, u svakoj zemlji, u svim poslovnim sektorima i funkcijama - stav koji potvrđuje naša svrha „Pioneers at heart for the good of generations“. Duh pionira i usaglašenost idu zajedno.

Usaglašenost je i uvek će biti neodvojivi deo našeg mentaliteta i poslovnih praksi. Naš Kodeks ponašanja služi kao kompas za naše postupke i ponašanje, podržava nas u složenim situacijama kako bismo donosili ispravne odluke i očuvali globalni ugled naše kompanije koji smo stekli tokom generacija sa našim kupcima, partnerima i zajednicama u kojima poslujemo.
 


Our Code of Conduct

Our Code of Conduct