Korporativna kultura 

Henkel Purpose - Thumbnail

Naša Svrha odražava ono što nas sve spaja u Henkelu: Pioneers at heart for the good of generations. Mi smo raznoliki tim od više od 50.000 kolega širom sveta, i svakodnevno nastojimo da obogatimo i unapredimo živote kroz svoje proizvode, usluge i rešenja. Naša Svrha izgrađena je na našim korenima i u budućnost donosi naše dugogodišnje nasleđe inovacija, odgovornosti i održivosti. Naše zajedničke vrednosti i obaveze kao lidera (Leadership Commitments) svakodnevno usmeravaju naše odluke i postupke.

Naša svrha

Corporate Culture Visual

Sve je počelo jednim snom. Pre 145 godina, Fric Henkel, preduzetnik i odvažni pionir u srcu, transformisao je svakodnevni život ljudi. Time je nastala duga istorija brige: za svoje zaposlene, društvo i okolinu. Mnogo pre nego što je taj koncept postojao, on je održivost stavio na prvo mesto.

Danas se ime Henkel i dalje zalaže za ove vrednosti. Naš osećaj jedinstva učinio nas je bogatom zajednicom od više od 50.000 članova kojoj kupci i potrošači veruju. Zajedno, svakoga dana obogaćujemo i unapređujemo živote milijardi ljudi kroz svoje proizvode, usluge i rešenja. I imamo kapaciteta da povećamo taj uticaj.

Nastavićemo razvoj na temeljima svog pionirskog duha, znanja i resursa kako bismo oblikovali svetlu budućnost novih generacija. Svojim inovacijama i tehnologijom stvaramo vrednost za kupce i potrošače, donosimo uspeh našim timovima i pokretačka snaga smo za dobro u svetu.

Naše vrednosti

Naše vrednosti usmeravaju sve naše aktivnosti, odluke i ponašanje. Svaki dan moramo da donosimo odluke u veoma nestabilnom okruženju. Istovremeno smo i veoma raznovrsni: potičemo iz različitih kulturnih nasleđa i imamo različita iskustva, poslujemo na vrlo različitim tržištima i industrijama. Zbog toga su za naš budući uspeh veoma važne jasne vrednosti koje svi u Henkelu dele, razumeju i žive.