Prijavljivanje i selekcija u Henkelu

Imate pitanja u vezi sa procesom prijavljivanja u Henkelu? Ovde ćete naći odgovore! U procesu prijavljivanja i selekcije, koristimo standardizovane kriterijume – objektivne i pravične. 

Razni portreti zaposlenih u Henkelu okupljeni u kolažu

Tražimo ljude koji su izuzetni u sledećim oblastima:

Tražimo zaposlene koji dele našu viziju i vrednosti. Posebno, tražimo ljude koji su izuzetni u sledećim oblastima:

 • Inicijativa i rešenost u ostvarivanju ciljeva
 • Odlučnost i spremnost na rizik
 • Pokretanje promena i inovacija
 • Perspektiva i rasuđivanje
 • Uverljivost i uticaj
 • Usmeravanje i razvoj ljudi (za radna mesta koja podrazumevaju odgovornost za druge zaposlene)

Prijavljivanje za zaposlenje u Henkelu

Želimo da odluka bude prava, ali brza. Zato nudimo samo mogućnost prijavljivanja preko interneta. Prijavljivanje preko interneta nudi mnoge pogodnosti i ubrzava celokupan proces.


Naši zaposleni svojim individualnim učinkom doprinose uspehu kompanije. Cenimo praktična i tehnička znanja i iskustva (know-how) i podstičemo kompetentan pristup poslu. Tražimo zaposlene koji inspirišu druge svojim talentom i strašću. Da li se prepoznajete u ovome? Onda se odmah prijavite, hajde da se upoznamo u toku procesa prijavljivanja i selekcije. Tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja i želimo da komuniciramo otvoreno i na ravnopravnoj osnovi. Da bismo vas što brže upoznali, prihvatamo samo prijave preko interneta. Ovde možete pročitati više o koracima koje treba da preduzmete.

YouTube Thumbnail How to apply at Henkel: A step-by-step guide (Thumbnail)

Za mlade na početku karijere, stručnjake i rukovodioce: prijavljivanje za dugoročne pozicije

Prijavite se sada

Ostavite utisak u Henkelu

Želimo da znate šta da očekujete i kako da vaša prijava ostavi utisak. Zato smo za vas pripremili nekoliko praktičnih saveta o tome šta preporučujemo i ne preporučujemo.

U svojoj radnoj biografiji, istaknite značajne korake u svom životu/karijeri u obliku crtica/teza. Tako možete da stavite u prvi plan svoje radno iskustvo, oblasti rada i odgovornosti. Okvirna preporuka je da radna biografija treba da ima najviše dve stranice. Uštedite prostor tako što ćete kritički proceniti šta želite da nam kažete o sebi. Nije potrebna dodatna treća stranica sa dodatnim ličnim informacijama. Možda ćete hteti da dodate naslovnu stranicu sa imenom, adresom i fotografijom.

Nije potrebno uključivati određene informacije, kao što su zanimanja vaših roditelja ili vaša veroispovest. Međutim, u Nemačkoj se sugeriše da u prijavu uključite fotografiju. Pomenite ranije prakse i poslove sa nepunim radnim vremenom samo ako su u vezi sa pozicijom za koju se prijavljujete.

Nedostaje centralna tema
Neka vaša radna biografija ima centralnu temu. Dokumentujte svoju profesionalnu karijeru jasno i bez praznina. Kritički sagledajte da li su sporedni poslovi i dodatne kvalifikacije u skladu sa zahtevima posla za koji se prijavljujete.

Nedostaje značenje
Pored strukture, važno je i značenje. Objasnite pojedinačne stavke u svojoj profesionalnoj karijeri u nekoliko crtica u kojima ćete navesti svoje zadatke i odgovornosti. Često, posebno u inostranstvu, naziv radnog mesta ne ukazuje jasno na oblast rada.

Preterivanje ili navođenje neistine
Usmerenost na ispunjenje zahteva iz opisa posla ne znači da treba da preterujete, ili čak da navodite neistine. To će biti otkriveno, a u najgorem slučaju moglo bi da predstavlja i krivično delo.

Loše prezentovanje
Strukturirajte svoju radnu biografiju i prezentujte svoje kompetencije što jasnije. Ne treba da bude duža od dve stranice; izaberite lako čitljiv font, sa veličinom najmanje 11.

Previše detalja
Važno je da navedete stečeno visoko obrazovanje. Nisu nam potrebne pojedinosti o vašim roditeljima, braći ili sestrama, ili nacionalnosti. Osim toga, ne treba navoditi ni informacije o članstvu u političkim strankama ili veroispovesti.

Prvi utisak ostavljate fotografijom koju uključite u prijavu. Ako želite da ostavite utisak da ste otvoreni i profesionalni, slike sa odmora ili iz foto-kabine nisu dobar izbor. Osim toga, slika ne treba da bude starija od dve godine.

U idealnom slučaju, fotografija treba da odražava vaš karakter i da prikazuje vašu harizmu i ličnost. Ako znate šta želite da kažete o sebi, možete odećom, govorom tela i celokupnom estetikom da upotpunite svoju prijavu.

Važno je da izaberete odeću koja je primerena vašoj profesiji i u kojoj se prijatno osećate. Izbor formata fotografije i detalja je na vama. Najbolje je da dimenzije slike budu 6 x 4,5 cm. Nemojte dostavljati fotografije cele figure i prevelike fotografije.

Praktični saveti za vašu prijavu 

Ostavite utisak svojom tačnošću
Pažljivo sastavljajte dokumente i pazite na greške u kucanju. 

Budite pouzdani
Koristite adresu elektronske pošte koja zvuči ozbiljno i ima format ime.prezime@provajder.com. 

Predmet poruke je važan
U predmetu poruke uvek navedite referentni broj i naziv radnog mesta. 

Vodite računa o veličini fajla koji učitavate
Na našem portalu za zapošljavanje možete da učitate fajlove veličine do 5 MB. Molimo vas da prilagodite veličinu dokumenata tako što ćete smanjiti rezoluciju. 

Budite organizovani
Molimo vas da sve dokumente spojite u jedan PDF dokument, i to sledećim redosledom: motivaciono pismo, radna biografija i dodatni dokumenti (reference, potvrde i sertifikati). 

Posvećenost se isplati
Napišite i osmislite svoje motivaciono pismo na svoj, jedinstven način. Iskusni stručnjaci za ljudske resurse mogu lako da otkriju standardne, kopirane fraze.

Prekontrolišite, pa onda pošaljite 
Molimo vas da pre slanja veoma pažljivo prekontrolišete svoju prijavu preko interneta i prateće dokumente.

Javljanje na telefon u svakoj situaciji
Izaberite tiho okruženje. Ako ste u tom trenutku na putu, pozovite nas kasnije. 

Prekidanje sagovornika tokom telefonskog razgovora
Nemojte prekidati sagovornika, uvek se ophodite sa poštovanjem i dozvolite sagovorniku da završi rečenicu. 

Previše brz govor
Dajte sebi vremena da govorite jasno i polako, čak i ako ste nervozni.

Nedovoljno znanje o svojim sopstvenim dokumentima
Očekuje se da imate dobar pregled dokumenata iz svoje prijave i onoga što ste naveli u svojoj prijavi.

Nepostavljanje pitanja
Postavljajte pitanja i pokažite da ste zainteresovani.

Budite organizovani

 • Termin intervjua potvrđen?
 • Odeća izabrana i spremna?
 • Odlazak isplaniran, uz dodatno vreme za svaki slučaj?
 • Ime kontakt-osobe zapamćeno?
 • Broj telefona kontakt-osobe zabeležen?

Pripremite sadržaj

 • Znate sadržaj svoje prijave i dokumenata?
 • Prikupili ste informacije o kompaniji?
 • Znate svoje lične prednosti i slabosti?
 • Imate pitanja za nas?
 • Imate dokumentovane odgovore na pitanja o vama?

Budite uverljivi na intervjuu

 • Pokazujte poštovanje i budite samouvereni!
 • Otvoren govor tela!
 • Govorite jasno i glasno!
 • Pažljivo slušajte! – Nemojte držati monologe!
 • Nemojte prekidati sagovornika tokom intervjua!

Dodatne informacije 

U odeljku „Najčešća pitanja“ možete naći odgovore na dodatna pitanja. Molimo vas da se prijavljujete isključivo preko interneta, putem našeg portala za zapošljavanje. Tamo ćete naći sva aktuelna slobodna radna mesta i ponude poslova u celom svetu. Imate li još neko pitanje? Molimo vas da nam se obratite pomoću obrasca za kontakt.

Saznajte više o svojoj budućnosti u Henkelu

Lica raznih zaposlenih u Henkelu. Izgledaju samopouzdano i nasmijane.

Hajde da zajedno ostavimo trag.

Karijera kod nas znači lični rast u dinamičnoj kulturi koju odlikuju različitost, poverenje, osećanje pripadanja i ostvarivanje vaših ideja. 
Imate li hrabrosti da ostavite trag? Hajde da razgovaramo o tome.