Moja kolekcija

Henkelov logotip na krovu u Diseldorfu.

Kompanija

Henkel posluje globalno sa vodećim inovacijama, brendovima i tehnologijama u tri poslovna sektora: Adhesive Technologies (Adhezivi Tehnologije), Beauty Care i Laundry & Home Care (Deterdženti i kućna hemija).

Korporativna kultura

„Stvaranje održive vrednosti” predstavlja našu svrhu i posvećenost koja ujedinjuje sve nas koji radimo u Henkelu.

Henkel 2020+

Strategija

Rukovodimo se našim strateškim prioritetima prilikom oblikovanja budućnosti.

Henkel Srbija posluje na tri lokacije: fabrika za praškaste i tečne deterdžente se nalazi u Kruševcu, fabrike gradjevinskih lepkova i tečnih maltera su u Inđiji, a administrativni centar se nalazi u Beogradu. Henkelov poslovni sektor Adhesive Technologies (Adhezivi Tehnologije) je lider na tržištu lepkova – u svim industrijskim segmentima širom svieta. U poslovnim sektorima, kao Beauty Care i Laundry & Care Home (Deterdženti i kućna hemija), Henkel zauzima vodeću poziciju na brojnim tržištima i kategorijama širom sveta. Od svog osnivanja 1876. godine Henkel broji više od 140 godina uspeha. Kompanija Henkel zapošljava približno 50 000 ljudi širom sveta – strastven i veoma raznolik tim, koji ujedinjuje snažna korporativna kultura kompanije, zajednička svrha za stvaranja održive vrednosti i zajedničkim vrednostima. Kao priznati lider na polju održivosti, Henkel zauzima najviše pozicije na mnogim međunarodnim rang listiama. Preferencijalne akcije Henkela se nalaze na nemačkom berzanskom indeksu DAX.

Henkel Srbija

Henkel u Srbiji ima oko 420 zaposlenih. Henkel Srbija posluje na tri lokacije: fabrika za praškaste i tečne deterdžente se nalazi u Kruševcu, fabrike gradjevinskih lepkova i tečnih maltera su u Inđiji, a administrativni centar se nalazi u Beogradu. U Srbiji posluju sva tri poslovna sektora: Adhesive Technologies (Adhezivi Tehnologije), Beauty Care i Laundry & Home Care (Deterdženti i kućna hemija). Naši najvažniji brendovi su Merix, Persil, Mer, Dečiji sapun, Bref, Perwoll, Silan, Fa, Syoss, Schwarzkopf, Ceresit, Thomsit, Moment i Loctite.

Prikazi:

19.9.14.

Corporate Video

Henkel in less than 4 minutes

208482

Pregled naših poslovnih jedinica 

Različitost i inkluzija

U Henkelu promovišemo holistički pristup raznolikosti i inkluziji. Raznolikost naših zaposlenih, odakle dolaze, njihova iskustva, njihovi talenti, znanje, kreativnost i uvažavanje svih njihovih individualnih razlika predstavljaju temelj naše konkurentske prednosti. Kao kompanija koja posluje globalno, Henkel zapošljava pripadnike više od 120 nacija u više od 75 zemalja. Više od 80 odsto naših zaposlenih radi izvan Nemačke, a više od pola na tržištima u razvoju. Uspeh naše  vizije, da budemo svetski lider u brendovima i tehnologijama, temelji se na snažnom globalnom timu i na našoj raznolikoj radnoj snazi. Verujemo da je kompanijska kultura zasnovana na različitosti i inkluziji, predstavlja ključni pokretač kreativnosti, inovacija i izuma. Naša sposobnost ostvarivanja izvrsnih rezultata, zavisi od naše sposobnosti da uklopimo raznovrsnost i inkluziju u našu korporativnu kulturu i način na koji poslujemo.  

Snažno smo posvećeni ideji stvaranja pravog miksa u svim timovima koji rade širom sveta u našoj kompaniji. Ovi timovi se stvaraju imajući u vidu potrebe tržišta, potrebe naših kupaca kada je u pitanju znanje, veštine i kulturno poreklo. Uvereni smo da različitost u timovima podstiče inovativnost i rešavanje problema na nov način. Ipak, potrebna je inkluzivna kultura i liderstvo kako bi oni mogli da funkcionišu na najbolji mogući način.  

Publikacije (na engleskom)

Kvartalni izveštaj za 3. kvartal 2017. godine (Engelski)

Izveštaj o održivosti za 2016. Godinu (Engelski)

Henkel Činjenice i podaci 2016

Pravila ponašanja  

Naša pravila ponašanja sadrže važne smernice za ponašanja 

Pravila korporativne održivosti

Standardi u vezi odnosa sa ciljnim javnostima

Zastupanje interesa kod ciljnih javnosti

SHE Standardi

Standardi u vezi bezbednosti, zdravlja i zaštite čovekove okoline

Kodovi i standardi