Održivost

Kao što oslikavaju naše korporativne vrednosti, posvećeni smo liderstvu u održivosti. Kao lideri, cilj nam je da budemo pioniri novih rešenja za održiv razvoj, dok nastavljamo da oblikujemo naše poslovanje na odgovoran način i pospešujemo naš ekonomski uspeh.

gettyimages-1131376747

TRANSFORMACIONI UTICAJ ZA DOBRO GENERACIJA

Naša strategija

Naša strategija održivosti inspirisana je našom svrhom: Pioneers at heart for the good of generations. Sa našim pionirskim duhom, našim znanjem, našim proizvodima i tehnologijama, želimo da obogatimo i unapredimo živote milijardi ljudi svakog dana – i oblikujemo prihvatljivu budućnost za buduće generacije.

Održivost je zato centralni element u našoj viziji budućnosti. Želimo da aktivno pomažemo transformaciju ka održivoj ekonomiji i društvu, da pomognemo da se zaštiti i regeneriše priroda, da doprinesemo osnaživanju zajednica i ojačamo poverenje naših ciljnih javnosti.

Sa našim Strateškim okvirom za ostvarenje ambicije održivog poslovanja 2030+, razvili smo nove dugoročne ambicije u okviru tri stuba – Regenerativna planeta, Uspešne zajednice i Partner od poverenja, kako bismo ostvarili dalji napredak.

Sylvie Nicol

   

Gledajući budućnost, dobro smo pripremljeni: održivost je duboko usađena u našu poslovnu strategiju i živi u našoj svrsi. Sa takvim temeljima, naša transformacija ka održivost se nastavlja!

Održivost u Henkel Srbija d.o.o.

Izuzetna posvećenost u Henkelovoj kompaniji u Srbiji.
Henkel Srbija je, kao i globalna kompanija, posvećena liderstvu u održivosti. Svakoga dana, u svakom poslovnom sektoru, fokusiramo se na održivost kako bismo održali ravnotežu između ekonomskog uspeha i društvene odgovornosti. Na lokalnom nivou, primenjujemo globalnu strategiju održivosti, u svim aktivnostima naše kompanije duž celog lanca vrednosti, od proizvodnje do saradnje sa kupcima, a takođe podržavamo lokalne humanitarne organizacije i angažovanost zaposlenih.

Henkel Sustainability Manifesto (1) - Thumbnail

Henkelov Manifest održivosti

Živimo i radimo u vremenima koja se stalno menjaju. Naša misija da se suočimo sa ekološkim, društvenim i političkim izazovima nikada nije bila jasnija.

Moramo da pokrenemo transformativni uticaj za dobrobit budućih generacija.

Regenerativna planeta

Mi smo na putovanju ka ekološkoj transformaciji našeg poslovnog modela. Kako bismo postigli ovu ambiciju, nameravamo da transformišemo naše procese, proizvode i korišćenje sirovih materijala u smeru ugljenički-neutralne budućnosti sa efikasnijom upotrebom resursa. Fokusiramo se na mere za ublažavanje klimatskih promena, funkcionalnu cirkularnu ekonomiju i zaštitu prirode i biodiverziteta.

Uspešne zajednice

Pomoći ćemo ljudima da žive bolje živote. Naša društvena odgovornost je da promovišemo jednake prilike, osnažimo raznolikost i poštujemo ljudska prava. Nudimo našim zaposlenima prilike za učenje tokom celog života i atraktivnu i zdravu radnu sredinu. Zastupamo društveni napredak i pristup obrazovanju širom sveta i pružamo podršku u vanrednim situacijama.

Partner od poverenja

Radimo na osnovu naše korporativne kulture orijentisane na pružanje vrednosti i naših naučnih i tehnoloških znanja kako bismo unapredili performanse dok održavamo integritet. Našim kupcima i potrošačima isporučujemo bezbedne proizvode i tehnološka rešenja, najbolje u klasi. Integrišemo održivost u naš portfolio i naše poslovne procese, i obezbeđujemo transparentno izveštavanje o ovome naših ciljnim javnostima.

Naša postignuća u 2021

Naša strategija održivosti zasniva se na sprovođenju naših ambicija putem konkretnih mera i projekata kako bi se postigao praktični napredak. Ispod možete pronaći izabrana postignuća iz 2021:

Naše pozicije

U kompaniji Henkel, posvećeni smo dijalogu sa onima koji su kao i mi posvećeni poštovanju različitosti mišljenja i konstruktivne razmene ideja. To je ono što nas je podstaklo da preuzmemo aktivnu ulogu u važnim sociopolitičkim debatama, bliže posmatrajući određena aktuelna pitanja.

Saradnja i partnerstva

Korporativna posvećenost

The Power of Sustainability (1) - Thumbnail
There is no Plan(et) B - Thumbnail