Održivost 

Kao lideri u održivosti težimo stvaranju novih rešenja za održivi razvoj uz neprekidno oblikovanje naše poslovne odgovornosti i povećanje našeg ekonomskog uspeha. Ta ambicija obuhvata sve aktivnosti u čitavom lancu vrednosti naše kompanije.

Strategija

Naša Strategija održivosti

Stvaranje više vrednosti kroz naše poslovne aktivnosti uz smanjivanje našeg otiska u životnoj sredini - to je naš cilj za 2030.

Korporativno građanstvo

Održivost u Srbiji

Društveni angažman, odnosno korporativno građanstvo oduvek je bio sastavni deo našeg osećaja odgovornosti koji imamo kao kompanija.

Više od 140 godina, Henkel vizionarski pristupa pružanju podrške unapređivanju životne sredine i društva. Prepoznajemo potencijalni uticaj koji možemo da imamo razvijajući održive inovacije – jer se naši proizvodi i tehnologije koriste milionima puta širom sveta svakog dana. Integrisali smo ekološke i socijalne kriterijume u naš proces inovacija kako bi svaki proizvod ili formula koje pokrenemo doprineli održivosti.

Pored ovog fokusa na inovacije, zacrtali smo ambiciozne ciljeve kao deo naše sveobuhvatne strategije održivosti.
To omogućava zajedničku svest o našem cilju tako što unosi održivost u svakodnevni rad naših zaposlenih širom sveta. To takođe pokreće napredak ka poboljšanoj održivosti i poslovnim performansama – jer mi verujemo da ta dva aspekta idu zajedno. Zajedno sa našim partnerima, radimo na održivosti u celom lancu vrednosti

Održivost u Henkel Srbija d.o.o.

Izuzetna posvećenost u Henkelovoj kompaniji u Srbiji.
Henkel Srbija je, kao i globalna kompanija, posvećena liderstvu u održivosti. Svakoga dana, u svakom poslovnom sektoru, fokusiramo se na održivost kako bismo održali ravnotežu između ekonomskog uspeha i društvene odgovornosti. Na lokalnom nivou, primenjujemo globalnu strategiju održivosti, u svim aktivnostima naše kompanije duž celog lanca vrednosti, od proizvodnje do saradnje sa kupcima, a takođe podržavamo lokalne humanitarne organizacije i angažovanost zaposlenih.

Naš pristup održivosti

Korporativno građanstvo

Ključne brojke

Saradnja i partnerstva