OVO JEHENKEL

Ko je Henkel i šta nas pokreće? Ono što nas sve ujedinjuje u Henkelu je naša svrha „Pioneers at heart for the good generations” i zajednički strateški okvir.

2-20160929-nhm-duesseldorf-site-4905-vs-bearbeitet

Henkel Srbija posluje na tri lokacije: fabrika za praškaste i tečne deterdžente se nalazi u Kruševcu, fabrike gradjevinskih lepkova i tečnih maltera su u Inđiji, a administrativni centar se nalazi u Beogradu. Henkelov poslovni sektor Adhesive Technologies (Adhezivi Tehnologije) je lider na tržištu lepkova – u svim industrijskim segmentima širom svieta. U poslovnim sektorima, kao Beauty Care i Laundry & Care Home (Deterdženti i kućna hemija), Henkel zauzima vodeću poziciju na brojnim tržištima i kategorijama širom sveta. Od svog osnivanja 1876. godine Henkel broji više od 140 godina uspeha. U 2021. godini, Henkel je prijavio prihode od prodaje u iznosu od 20 milijarde evra i operativni profit od 2,7 milijardi evra (korigovano za jednokratne dobitke/troškove i troškove restrukturiranja). Kompanija Henkel zapošljava više od 52.000 ljudi širom sveta – strastven i veoma raznolik tim, koji ujedinjuje snažna korporativna kultura, zajednička svrha i zajedničke vrednosti. Kao priznati lider u održivosti, Henkel se nalazi na najvišim pozicijama mnogih međunarodnih indeksa i lista. Henkelove prioritetne akcije izlistane su u nemačkom indeksu DAX.

Henkel Srbija

Henkel Srbija posluje na tri lokacije: fabrika za praškaste i tečne deterdžente, tablete za mašinsko pranje posuđa i kućnu hemiju se nalaze u Kruševcu, fabrike gradjevinskih lepkova i tečnih maltera su u Inđiji, a administrativni centar se nalazi u Beogradu. U Srbiji posluju sva tri poslovna sektora: Adhesive Technologies (Adhezivi Tehnologije), Beauty Care i Laundry & Home Care (Deterdženti i kućna hemija). Naši najvažniji brendovi su Merix, Persil, Mer, Bref, Perwoll, Silan, SomatFa, Syoss, Schwarzkopf, CeresitMoment i Loctite.

Publikacije (na engleskom)

code-of-conduct-en-de-RS.pdfPreviewImage

Pravila ponašanja  

Naša pravila ponašanja sadrže važne smernice za ponašanja 

public-affairs-standard-en-COM.pdfPreviewImage (3)

Standardi u vezi odnosa sa ciljnim javnostima

Zastupanje interesa kod ciljnih javnosti

she-standards-en-COM.pdfPreviewImage (3)

SHE Standardi

Standardi u vezi bezbednosti, zdravlja i zaštite čovekove okoline