05.09.2022.  Beograd

Očišćeno oko 500 kg otpada

U okviru projekta kompanije Henkel „Volim reku, a ti?“ očišćeno Gradsko jezero u Beloj Crkvi

Kompanija Henkel Srbija je u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS) ovog vikenda organizovala je akciju čišćenja Gradskog jezera u Beloj Crkvi. Tokom akcije čišćenja izvučeno je više od 500kg otpada.

Tim povodom, Menadžerka za razvoj kategorija i marketing u prodaji u Henkelu Milica Šljivančanin, istakla je: Kroz našu Strategiju održivosti posvećeni smo zaštiti i obnavljanju biodiverziteta, sa posebnim fokusom na šume, zemljište i vodu. Upravo zbog toga izuzetno smo ponosni na našu saradnju sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije tokom koje već treću sezonu zaredom čistimo vodena bogatstva naše zemlje“.

„Srbija ima mnogo vodenih tokova - reka, jezera čime se ponosimo, ali taj dar prirode na žalost, kao i mnogo toga danas, ne cenimo dovoljno. Izuzetno smo ponosni na našu saradnju sa kompanijom Henkel Srbija u okviru koje kroz projekat ,Volim reku, a ti?’ podižemo svest o važnosti čiste životne sredine, pre svega za naše zdravlje, kao i za buduće generacije. Ovaj projekat tradicionalno sprovodimo svakog avgusta i septembra sa željom da naše reke i jezera budu čistije, a životna sredina zdravija“, izjavila je Božana Ostojić, predsednica Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Projekat „Volim reku, a ti?” sprovodi Henkelov poslovni sektor Deterdženti i kućna hemija u sklopu kampanje „Mi i vi zajedno za čistiji svet“ u kojoj učestvuju proizvodi koji omogućavaju pranje na niskim temepraturama i efikasno korišćenje eko programa na mašinama. Pakovanja su reciklabilna, a u asortimanu se nalaze proizvodi sa najmanje 90 odsto biorazgradivih sastojaka1.


1 Odnosi se na organske sastojke u svojoj formuli, u skladu sa Organizacijom za ekonomsku saradnju i razvoj OECD 301/302

Saopštenje za javnost (512,02 KB)