30.08.2022.  Beograd

Očišćeno oko 500 kg otpada

Čišćenjem Zavojskog jezera počela treća sezona Henkelovog projekta „Volim reku, a ti?“

U skladu sa svojom Strategijom održivosti kompanija Henkel Srbija je u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS) započela treću sezonu dugoročnog ekološkog projekta pod nazivom „Volim reku, a ti?“. Prva od sedam planiranih lokacija - Zavojsko jezero kod Pirota, očišćeno je proteklog vikenda, kada je izvučeno oko 500 kg otpada.

Tim povodom, Menadžerka za razvoj kategorija i marketing u prodaji u Henkelu Milica Šljivančanin, istakla je: „Izuzetno smo ponosni što smo u saradnji sa našim dugogodišnjim partnerom Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS), nastavili sa ekološkim projektom u okviru kojeg čuvamo vodena bogatsva naše zemlje. Kroz našu Strategiju održivosti posvećeni smo zaštiti i obnavljanju biodiverziteta, sa posebnim fokusom na šume, zemljište i vodu. Veoma nam je važno da čuvamo planetu za buduće generacije i da dosledno sprovodimo našu strategiju kako bismo još hrabrije i ambicioznije pristupili ciljevima održivog razvoja“.

„Sa našim dragim partnerom, kompanijom Henkel Srbija vodimo računa o rekama i jezerima širom Srbije. Na ovaj način podižemo svest kod ljudi o značaju naše životne sredine i njene ugroženosti, čineći važan posao, a to je edukacija i konstantno širenje broja zainteresovanih aktivnih članova naše zajednice. Sa kompanijom Henkel delimo iste vrednosti, brinemo o našoj prirodi i realizujemo ovaj uspešan projekat već treću godinu zaredom”, izjavila je Božana Ostojić, predsednica Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Projekat „Volim reku, a ti?” sprovodi Henkelov poslovni sektor Deterdženti i kućna hemija u sklopu kampanje „Mi i vi zajedno za čistiji svet“ u kojoj učestvuju proizvodi koji omogućavaju pranje na niskim temepraturama i efikasno korišćenje eko programa na mašinama. Pakovanja su reciklabilna, a u asortimanu se nalaze proizvodi sa najmanje 90% biorazgradivih sastojaka1.


1 Odnosi se na organske sastojke u svojoj formuli, u skladu sa Organizacijom za ekonomsku saradnju i razvoj OECD 301/302

Saopštenje za javnost (511,95 KB)