Kolačići

Upotrebljavamo kolačiće kako bismo poboljšali vaše iskustvo na našoj internet stranici. Kolačići su male jedinice podataka koje vaš kompjuter ili mobilni aparat čuva, kako biste imali što bolji doživljaj prilikom posete internet stranici. Kolačići ne sadrže vaše lične podatke i ne smeju da se upotrebljavaju za identifikaciju pojedinačnog korisnika. Kolačić često sadrži jedinstveni identifikator, anonimni broj (nasumično odabran) koji se čuva na vašem kompjuteru. Neki ističu na kraju vaše sesije na internet stranici, a neki ostaju i duže na vašem kompjuteru.

Vrste kolačića

Kolačići prve strane

Kolačiće prve strane postavlja internet stranica koju ste posetili i samo ta stranica može da ih čita.

Kolačići trećih strana

Kolačiće trećih strana postavljaju druge organizacije koje nam pružaju razne usluge. Na primer, koristimo spoljne analitičke usluge i ti pružaoci usluga postavljaju kolačiće u naše ime kako bi mogli da nas izveštavaju o tome šta je popularno, a šta nije. Internet stranica koju posećujete takođe može da prikazuje sadržaj koji je preuzet na primer sa YouTube-a, a takve stranice mogu da postave sopstvene kolačiće.

Zašto da dozvolim upotrebu kolačića?

Informacije koje sadrže kolačići služe za unapređenje usluge, na primer:

  • omogućuju usluzi da prepozna vaš uređaj tako da ne morate da unosite iste podatke nekoliko puta za isti zadatak ili tokom iste sesije, npr. kada popunjavate internetski obrazac ili internetsku anketu
  • pružaju podršku za funkciju MyCollection
  • osiguravaju ispravan rad emitovanja videozapisa
  • mere koliko se ljudi služi našim uslugama, kako bi te usluge postale jednostavnije za upotrebu i kako bismo obezbedilii dovoljan kapacitet da se brzo odvijaju; analiziraju anonimne podatke koji nam pomažu da shvatimo interakciju korisnika sa različitim aspektima naših internetskih usluga kako bismo mogli da ih poboljšamo

Šta ako ne prihvatim kolačiće?

Ako odlučite da ne prihvatite kolačiće, moguće je da se određene funkcije ove internet stranice neće prikazivati ili ispravno raditi. To će ograničiti mogućnosti koje vam pruža naša stranica i to može da utiče na dizajn i korisničko iskustvo.

Primer funkcija na koje bi odbijanje kolačića moglo da utiče:

  • upotreba funkcije moj kolekciju
  • prilagođeno iskustvo na internet stranici
  • gledanje videozapisa
  • označavanje da vam se stranica sviđa i deljenje na društvenim mrežama
  • prikaz ugrađenog sadržaja

Kolačići postavljeni na ovoj internetskoj stranici

Postavke kolačića

Kolačić „cookiesAccepted”

Ovaj kolačić čuva informacije o odabiru korisnika u vezi kolačića. Kolačić se postavlja nakon što korisnik prihvati („tačno”) ili odbije („netačno”) upotrebu kolačića.

moj kolekciju (MyCollection)

Kolačić „moj kolekciju”

Kolačić moj kolekciju upotrebljava se za čuvanje brojčanih ID oznaka korisnikove zbirke sadržaja ili moguće „primljene” zbirke sadržaja. Ako korisnik odbije kolačiće, upotreba zbirke sadržaja nije moguća. Na zahtev sekcije moj kolekciju ID oznake se prenose na server i ocenjuju se. Ne upotrebljavaju se drugi podaci osim ID oznaka zbirke.

Personalizacija

Nekoliko kolačića služi za čuvanje anonimnih podataka o korisniku. Ti podaci služe kako bi se korisniku omogućio prilagođeni sadržaj.

Kolačić „henkelTaxonomies”

Ovaj kolačić čuva informacije o temama stranica koje je korisnik posetio. Naziv teme i izračunati faktor se čuvaju i procenjuju kada korisnik zatraži otvaranje stranice.

Kolačić „cmReferrer”

Ovaj kolačić čuva informacije o polazištu korisnikovih poseta ovoj internet stranici. Te informacije takođe mogu da se upotrebljavaju kako bi se korisniku omogućio personalizovan sadržaj.

Kolačić „cmKeyword”

Ako je korisnik došao na stranicu putem pretraživača, pretraživač može da dostavi ključne reči koje je korisnik pretraživao. Te informacije se mogu proceniti kako bi se prikazao odabrani sadržaj.

Statistika internetske stranice

Kolačić „webtrekkOptOut”

Ovaj kolačić se postavlja kada korisnik odbije da se podaci o njegovoj poseti sačuvaju. (Izjava o privatnosti)

Ostali

Osim gore navedenih kolačića, dodatni kolačići prve strane ili trećih strana mogu da se upotrebljavaju za (spoljni) sadržaj koji je ugrađen u ovu internet stranicu i koji koristi tehnologije kao što su iFrames, JavaScript itd. Prihvatanjem kolačića takođe prihvatate da takvi sadržaji mogu da koriste kolačiće.

Henkel ne može da utiče niti da prihvati odgovornost za kolačiće trećih strana. Više informacija o stranicama trećih strana potražite na njihovim internet stranama.

Pritisnite dugme u nastavku kako biste odabrali da li hoćete ili nećete da prihvatite kolačiće koje postavlja ova internet stranica.