04.07.2019.

Brend Moment partner pobedničkog tima na Red Bull Flugtag takmičenju

Svi ljubitelji adrenalina i visine, imali su priliku da odgovore izazovu i pokažu svoje sjajno umeće na Red Bull Flugtag takmičenju, koje je ove godine održano na Adi Ciganliji. Zadatak takmičenja bio je da timovi naprave letelicu bez motora, akumulatora i katapulta i da se što duže zadrže u vazduhu, koristeći  kao oruđe samo vetar, ljudsku snagu i genijalnost.

Pored kreativnosti, na takmičenju su se ocenjivali dužina leta i nastup na platfomi pre leta, a pobedu je ove godine odneo tim pod nazivom „Flyin’ Figuar“ i odbranio titulu iz 2013. godine, kada je prethodno takmičenje održano. Letelica ovog izvanrednog tima preletela je preko 15  metara, a za potrebe pravljenja iste, koristili su Henkelov brend Moment i to - Moment Fix Express lepak i Moment Power Tape.

Kako „Flyin’ Figuar“ tim navodi, Moment Fix Express imao je ključnu ulogu u lepljenju rebara krila i svuda gde je bila potrebna čvrsta veza, dok je Power Tape korišćen za mrežu koja je držala PVC foliju na krilima, kao i svuda gde je bilo potrebno zaštiti letelicu od ulaska vazduha prilikom leta.

Članovi pobedničkog tima, Marko Aćimovič, Željko Korčok, Igor Mihaljević, Dalibor Gregurić, Dragan Lisica i Žarko Korčok, istakli su da je letelica zahvaljujući Moment lepkovima izdržala jaku junsku kišu i ostala netaknuta do samog takmičenja, te da su veoma ponosni na postignut rezultat.

Čestitamo „Flyin’ Figuar“ timu na kreativnosti, genijalnom rešenju i sjajnom takmičarskom duhu.

Dodatne informacije

Glavni brend

Pattex (Moment)