27.08.2020.  Beograd

Ostvarite pozitivan uticaj na klimu

Projekat kompanije Henkel „Volim reku, a ti?“ realizovan i u Pirotu

Kompanija Henkel u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije, proteklog vikenda realizovala je akciju čišćenja Zavojskog jezera kod Pirota. Tom prilikom, više od 30 ronilaca prikupilo je oko 300 kilograma otpada i očistilo jedno od najlepših veštačkih akumulacija u našoj zemlji.

„Vođeni održivim vrednostima, nastavljamo sa projektom čišćenja reka i jezera, treća lokacija je bila Zavojsko jezero kod Pirota. Zajedničkim snagama sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti republike Srbije i njihovim sjajnim roniocima smo uspešno očistili I „olakšali“ za 300 kg otpada Zavojsko jezero. Radujemo se sledećoj, ujedno i finalnoj,  lokaciji za ovu godinu – Adi Ciganliji sa iskrenom željom da skrenemo pažnju javnosti na loše navike bacanja smeća u reke, jezera i prirodu“, istakla je Milica Šljivančanin, Trade i category menadžer.

„Veoma smo zahvalni RK Pirot na odlično organizovanoj akciji, ali i našem partneru kompaniji Henkel sa kojim se zajedničkim snagama borimo u očuvanju životne sredine. Htela bih da napomenem da je RK Pirot pokrenuo monitoring centar na Zavojskom jezeru, uz finansijsku pomoć Evropske unije, sa ciljem da zaštiti jezero i kontroliše kvalitet vazduha i vode, ali i omogući nadzor svih aktivnosti”, izjavila je Božana Ostojić, predsednica Saveza Organizacija Podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Zavojsko jezero jedno je od nаjposećenijih mesta zа odmor u našoj zemlji koje kаrаkteriše lepotа prizorа, a zahvaljujući Henkelovoj akciji svi posetioci će u naradnom periodu moći neometano da plivaju i uživaju u čarima ovog jezera.

„Volim reku, a ti?“ projekat realizovan i u Pirotu, čišćenjem Zavojskog jezera

U akciji čišćenja Zavojskog jezera, prikupljeno je oko 300 kilograma otpada zahvaljujući učešću 30 ronilaca, članova Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije. Zavojsko jezero je jedno od najlepših veštačkih akumulacija u našoj zemlji, omiljeno mesto zа odmor koje kаrаkteriše lepotа prizorа, a zahvaljujući #pronature akciji svi posetioci će u naradnom periodu moći neometano da plivaju i uživaju u čarima ovog jezera.

‘’Volim reku, a ti?’’ - Čišćenje Zavojskog jezera kod Pirota

‘’Volim reku, a ti?’’ - Čišćenje Zavojskog jezera kod Pirota

‘’Volim reku, a ti?’’ - Čišćenje Zavojskog jezera kod Pirota