25.05.2021.  Beograd

Nagrađeni lideri društvene odgovornosti u Srbiji

Henkel Srbija na trećem mestu Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert” u organizaciji Privredne komore Srbije

Privredna komora Srbije osmi put je dodelila Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“, kompanijama koje su pokazale najveću posvećenost principima društvene odgovornosti u Srbiji. Kompanija Henkel Srbija osvojila je treće mesto u kategoriji velikih privrednih društava.

Društvena odgovornost predstavlja jednu od ključnih vrednosti kompanije Henkel, a održivo poslovanje glavni je stub poslovanja kompanije kroz čitav lanac vrednosti. Nagrada je dodeljena za društveno odgovorni projekat u oblasti ekologije pod nazivom „Volim reku, a ti?“ koji je realizovan u avgustu 2020. godine i obuhvatao je akcije čišćenja reka i jezera širom Srbije.
U saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti republike Srbije, Olimpijskim komitetom i ronilačkim klubom Calypso očišćeno je jezero Ćelije kod Kruševca, Gradsko jezero u Beloj crkvi, Zavojsko jezero kod Pirota i beogradska Ada Ciganlija. Uklonjeno je 650kg otpada, a projekat je zamišljen kao dugogodišnja inicijativa čiji se nastavak očekuje u narednim mesecima. Pored ocenjivanja ovog projekta, za potrebe nagrade „Đorđe Vajfert“, verifikacioni tim Privredne komore Srbije obišao je i Henkelovu proizvodnu lokaciju u Kruševcu.

Nagrađeno je ukupno 15 kompanija, a nagrade su dodeljene u tri kategorije - velika, srednja i mala privredna društva. U proteklih 14 godina od kako se nagrada dodeljuje, učestvovalo je više od 450 kompanija i organizacija.

Svečana dodela Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje

Svečana dodela Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje