08.11.2023.  Beograd

Finale konkursa Fashion Incubator

U okviru 52. Perwoll Fashion Week-a, u subotu 03. novembra održana je finalna revija konkusa „Fashion Incubator by Perwoll“.

Ovaj konkurs, raspisan u maju mesecu podstakao je mlade dizajnere, diplomce i studente mode iz Srbije i ex-YU regiona da izaze svoju kreativnost kroz savremeno poimanje mode. Tema konkursa  bila je Rethink Fashion – promišljanje održivog načina konzurmiranje mode, kao i ekoloških praksi poput reciklaže i prenamene tekstila, nasuprot problemima koji dolaze iz hiperkonzumerizma brze mode.

Dvadeset finalista imali su priliku da uz podršku mentora Sonje Krstić, Ane Trošić Trajković, Ivane Najdanović i Sonje Jocić rade na projektnom zadatku čija je tema bila održiva moda i predstave ih na finalnoj reviji u okviru Perwoll Fashion Week-a. Finalisti Aleksandra Stamenić, Ana Vrbić, Anđela Srbinoski, Anđelia Bojanić, Anđela Peladić, Danilo Miškoviću, Emilija Zdravković, Ferenco Vargi, Helena Plećaš, Ivan Rajkoviću, Ivana Tokin, Lena Antić, Maja Božović, Marija Đorđević, Marija Ilić, Marija Pavlović, Marko Ječmenici, Milana Šarić, Nikola Kojiću i Tijana Račić pokazali su izuzetnu kreativnost čime su izazvali veliku pažnju i oduševljenje publike. dizajnerki Sonje Krstić, Ane Trošić Trajković, Ivane Najdanović i Sonje Jocić. Nakon održane revije, žiri je imao težak zadatak da proglasi tri najbolja kandidata kojima se pruža prilika da prikažu svoje prve kolekcije na narednom prolećnom izdanju Nedelje mode 2024. godine. Po oceni žirija, tu priliku su dobili trećeplasirani Nikola Kojić, drugoplasirana Emilija Zdravković, i pobednica Marija Đorđević, a nagrada je i finansijska podrška za izradu kolekcije koju im pruža brend Perwoll.

Perwoll uz #RethinkFashion kampanju i podršku konkursu Fashion Incubator, ohrabruje perspektivu mode koja je odgovorna prema društvu i životnoj sredini i tako nastavlja svoju zbirku priča o sporoj modi, ljudima koji stoje iza nje i odeći koja je njen deo.

Saopštenje za javnost (504,16 KB)

Proglađenje pobednika konkursa nakon revije Fashion Incbuator by Perwoll

Nikola Kojiću, Fashion Incubator by Perwoll

Emilija Zdravković, Fashion Incubator by Perwoll

Marija Đorđević pobednica sa svojim modelom Rethink Fashion by Perwoll