13.09.2022.  Užice, Sombor

Očišćeno oko 600 kg otpada sa obe lokacije

U okviru Henkelovog projekta „Volim reku, a ti?“ očišćena vodena bogatstva kod Sombora i Užica

Proteklog vikenda kompanija Henkel Srbija je u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS) organizovala dve akcije čišćenja naših vodenih bogatstava i to u okolini Sombora i Užica. Tokom akcije čišćenja izvučeno je oko 250 kg otpada iz jezera Vrutci kod Užica, kao i oko 350 kg otpada iz gradskog kupališta Štrand na Velikom bačkom kanalu kod Sombora.

Menadžerka za razvoj kategorija i marke‚ting u prodaji u Henkelu Milica Šljivančanin, ovim povodom izjavila je: „Zaštita i obnavljanje biodiverziteta, sa posebnim fokusom na šume, zemljište i vodu, prioritet je kome smo posebno posvećeni kroz našu Strategiju održivosti

Upravo iz tog razloga veoma smo ponosni na našu saradnju sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije, koja traje već tri godine i tokom koje smo zajedničkim snagama doprineli očuvanju naših vodenih bogatstava“.

„Veoma nam je drago što već treću godinu zaredom sa našim partnerom kompanijom Henkel realizujemo projekat koji ima jedan posebno plemeniti cilj, a to je očuvanje naše prirode. Na ovaj način želimo dodatno da podignemo svest o značaju koji reke i jezera imaju kako za našu zemlju, tako i za čitavu planetu, i ukažemo na važnost njihovog redovnog čišćenja“, izjavila je Božana Ostojić, predsednica Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Projekat „Volim reku, a ti?” sprovodi Henkelov poslovni sektor Deterdženti i kućna hemija u sklopu kampanje „Mi i vi zajedno za čistiji svet“ u kojoj učestvuju proizvodi koji omogućavaju pranje na niskim temepraturama i efikasno korišćenje eko programa na mašinama. Pakovanja su reciklabilna, a u asortimanu se nalaze proizvodi sa najmanje 90 odsto biorazgradivih sastojaka1.


1 Odnosi se na organske sastojke u svojoj formuli, u skladu sa Organizacijom za ekonomsku saradnju i razvoj OECD 301/302