19.06.2023.  Beograd

Kompanija Henkel Srbija očistila Gradsko jezero u Beloj Crkvi u okviru projekta „Volim reku, a ti?“

Kompanija Henkel Srbija već četvrtu godinu zaredom u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS) realizuje projekat koji za cilj ima očuvanje vodenih dragulja širom Srbije. U sklopu projekta ove godine biće uklonjen otpad sa šest lokacija, dok je ovog vikenda fokus bio na čišćenju Gradskog jezera u Beloj Crkvi.

Menadžerka za razvoj kategorija i marketing u prodaji u Henkelu Milica Šljivančanin, istakla je: „U okviru projekta ,Volim reku, a ti?’ iz Gradskog jezera u Beloj Crkvi ronioci su izvukli 300 kg otpada. Ponosni smo što ovaj projekat realizujemo već četvrtu godinu zaredom, a kroz njega želimo da damo primer koliko je važno da zajedničkim snagama doprinosimo očuvanju životne sredine. Svaka promena kreće od pojedinca, a kada se okupi tim ljudi sa istom vizijom, verujemo da su svi zacrtani ciljevi potpuno ostvarivi. Na tome neizmerno hvala našim partnerima Savezu organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije“.

„Sa kompanijom Henkel delimo iste vrednosti, brinemo o našoj prirodi i realizujemo ovaj uspešan projekat već duži vremenski period. Hvala im što su prepoznali značaj ove teme, i što zajedničkim snagama utičemo na konstantno širenje broja zainteresovanih aktivnih članova naše zajednice“, izjavila je Božana Ostojić, predsednica Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Projekat „Volim reku, a ti?” sprovodi Henkelov poslovni sektor Consumer Brands u sklopu kampanje „Promena počinje od nas“.