Džulijanin karijerni put

Koji korak je najviše uticao na vaš sopstveni razvoj?
To bi svakako bilo preseljenje u Kinu! Sa ličnog i profesionalnog stanovišta, veliki je izazov prilagoditi se da biste uspeli u sasvim drugačijem kulturološkom kontekstu, ali istovremeno time dobijate izuzetno mnogo. Proširila sam vidike, obogatila svoj način razmišljanja i naučila da upravljam u okruženju gde se sreću različite kulture, što je važna veština kad radite u multikulturnoj, globalnoj kompaniji kao što je Henkel. Na ličnom planu, otišla sam u Kinu sama, ali sam sklopila divna nova prijateljstva!

U Henkelu ste radili u tri različita regiona i dve poslovne jedinice. Kako je Henkel podržao razvoj vaše karijere?
Henkel je podržao razvoj moje karijere na više frontova. Na primer, imala sam odličnu obuku da bih usavršila svoje kompetencije i veštine. Osim toga, imala sam priliku da se koristim zvaničnim programima mentorstva, koji su mi izuzetno pomogli da razvijam svoje veštine liderstva. Budući da sam uvek pokazivala interesovanje za prelazak u različite oblasti u okviru Henkela, rukovodioci su uvek podržavali moje ambicije pružajući mi nove prilike. Najzad, Henkel je obezbedio i to da svi moji prelasci proteknu glatko sa stanovišta procesa upravljanja ljudskim resursima.

Kako se zalažete za rodnu različitost u naizgled „muškom” sektoru kao što su autoindustrija i adhezivi?
Radim nekoliko stvari da podstaknem više žena da krenu uzlaznom putanjom u poslovnoj jedinici Adhezivi Tehnologije. Pre svega, nastojim da budem saveznica svim talentovanim ženama iz različitih delova Henkela tako što radim sa njima kao mentorka. Uz to, redovno učestvujem u razvoju našeg programa različitosti i inkluzije u jedinici Adhezivi Tehnologije. Služim se i svojom profesionalnom mrežom kako bih privukla talentovane žene u našu kompaniju i aktivna sam u različitim privrednim udruženjima koja se bave pospešivanjem različitosti i inkluzije.

Po čemu je Henkel zaista jedinstven?
To je teško pitanje, jer u Henkelu postoji zaista mnogo fantastičnih stvari. Po meni, u pitanju je taj čarobni miks jake kulture naše kompanije koja je u skladu sa mojim vrednostima, izuzetnih ljudi koji ovde rade – u Henkelu ćete naći pravi timski duh – i širokog spektra našeg poslovanja, koje nudi bezbroj mogućnosti da se razvijate.