06.02.2019.  Dizeldorf / Njemačka

Promena u Upravnom odboru kompanije Henkel

Silvi Nikol će naslediti Katrin Menges kao izvršni potpredsednik za ljudske resurse

Silvi Nikol (45), trenutno viši korporativni potpredsednik za globalne ljudske resurse, imenovana je na novu poziciju u Upravnom odboru Henkel kompanije. Efektivno od 09.04.2019. godine, posle godišnje Skupštine Henkel-a, ona će postati odgovorna za ljudske resurse (HR) i infrastrukturne servise.

Na toj poziciji naslediće Katrin Menges (55), koja neće obavljati još jedan mandat u Upravnom odboru zbog ličnih razloga. Katrin Menges se pridružila kompaniji 1999. godine. Od 2011. godine bila je član Upravnog odbora kompanije Henkel.

"Želimo da zahvalimo Katrin Menges za njen dugogodišnji i izvanredni rad, posvećenost i liderstvo. Ona je strateški prestrojila sektor za ljudske resurse i uspešno uvela mnoge nove globalne koncepte i programe ljudskih resursa. Kao predsednica Odbora za održivost, uspešno je podsticala neprekidna poboljšanja za održivo poslovanje u Henkel-u. Ona je kroz blisku saradnju, pomogla Silvi Nikol da se pripremi kao visoko kvalifikovana naslednica za ljudske resurse," izjavila je Dr. Simon Bagel-Trah, predsednica Nadzornog odbora i Odbora akcionara Henkel kompanije.

Katrin Menges se pridružila Henkel-u 1999. godine i ubrzo je stekla više upravljačkih odgovornosti u sektoru za ljudske resurse. 2009. godine, postala je viši korporativni potpredsednik za ljudske resurse. 2011. godine, pridružila se Upravnom odboru Henkel-a, bila je zadužena za ljudske resurse i infastrukturne servise. Katrin Menges je takođe predsednica Henkel-ovog Odbora za održivost. 2013. godine, imenovana je za člana Veća za održivi razvoj od strane Federalnog kancelarijata Nemačke.

Njena naslednica, Silvi Nikol, u svojoj novoj ulozi donosi dvadesetogodišnje rukovodeće iskustvo koje je stekla u Henkel-u. "Veliko nam je zadovoljstvo što će se Silvi Nikol, kao naslednica iz kompanije sa dugogodišnjim iskustvom u Henkel-u, pridružiti našem Upravnom odboru kao izvršni potpredsednik za ljudske resurse. Zahvaljujući njenim značajnim ranijim rezultatima u našoj kompaniji i u sektoru ljudskih resursa, ona veoma dobro poznaje našu kompaniju, naša tržišta i zaposlene. Stekla je značajno iskustvo u inostranstvu i u našoj centrali u Nemačkoj", rekao je generalni direktor Henkel-a, Hans Van Bilen.

1996. godine, pošto je maturirala na poznatoj ESCP Evropa poslovnoj školi, Silvi Nikol je počela svoju karijeru u Henkel-u u poslovnoj jedinici za marketing sektora Beauty Care u Francuskoj. 2010. godine, postaje korporativni potpredsednik i generalni direktor sektora Beauty Care u Francuskoj. 2013. godine, prelazi u centralu Henkel-a u Dizeldorfu, zadužena za ljudske resurse sektora Beauty Care. Posle godinu dana, postaje viši korporativni potpredsednik i preuzima odgovornost kao direktor prodaje Beauty Care za Evropu. Od početka 2018. godine, Silvi Nikol je viši korporativni potpredsednik za globalne ljudske resurse, zadužena za strateške teme ljudskih resursa kao i za ljudske resurse u regionima.

Silvi Nikol je rođena u Francuskoj. Udata je, ima tri sina i živi u Dizeldorfu sa svojom porodicom.