04.11.2019.  Beograd

Henkel podržao akciju pošumljavanja grada Kruševca povodom Dana klimatskih promena

Kompanija Henkel se pridružila akciji pošumljavanja grada Kruševca, pod nazivom „Zasadi svoje drvo” koju su grad Kruševac i Regionalna privredna komora organizovali povodom obeležavanja Dana klimatskih promena.

Pored grada Kruševca i Regionalne privredne komore, akciju su inicirale i JP „Srbijašume”, JKP „Vodovod Kruševac” i JKP Kruševac, kao jednu od neophodnih mera za smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte i borbe protiv klimatskih promena. Ovo je već druga godina zaredom kako zaposleni Henkela u Kruševcu podržavaju incijativu koja ne samo da doprinosi lepšem izgledu grada, već aktivno učestvuje u podizanju svesti o značaju negovanja prirode i čuvanja životne sredine.  

Nakon prošlogodišnje akcije pošumljavanja koja je organizovana u poznatom kruševačkom parku Bagdala, ove godine predstavnici gradskih uprava, kao i predstavnici kompanija koje su donirale sredstva za nabavku sadnica, zasadili mlada stabla u Pionirskom parku.

U ime kompanije Henkel, sadnji je prisustovala Tamara Garčević Tomić, Inženjer za zaštitu životne sredine i održivi razvoj i tom prilikom izjavila: „Kao društveno odgovorna kompanija, koja nastoji da bude dobar partner i prijatelj zajednice u kojoj posluje, Henkel se rado pridružio ovoj akciji. Drago nam je da ovakve inicijative nailaze na sve veću podršku, a njihov značaj i efekat će posebno biti vidiljivi u godinama koje dolaze”.

Mnoge nepogode (suša, poplave, erozija i slično), su posledica klimatskih promena i to je veoma bitna tema današnjice. Ova lokalna inicijativa - pošumljavanje će najefikasnije i najekonomičnije ublažiti posledice klimatskih promena. Ekologija i zaštita životne sredine trebalo bi da budu zastupljene teme već u predškolskom uzrastu.

Ovo je druga godina kako je akcija pošumljavanja organizovana u Kruševcu i naišla je na još veću podršku kompanija i zajednice, te je zajedničkim snagama ukupno prikupljeno 218.105,00 dinara za podršku ovoj inicijativi.