17.03.2020.

Brend Merix, po peti put dobitnik nagrade Moj izbor

Zahvaljujući akciji „Moj izbor“, potrošači u Srbiji su i ove godine izabrali najbolje domaće proizvode i brendove. Brend Merix dobitnik je nagrade „Moj izbor 2020“, u kategoriji „Kozmetika i sredstva za higijenu“.

Akciju po deseti, jubilarni put organizuje udruženje „Moja Srbija“ sa ciljem podsticanja razvoja domaće proizvodnje i poboljšanja kvalliteta robe i usluga u Srbiji.

Sa tradicijom dužom od 35 godina, brend Merix je danas pod okriljem kompanije Henkel i predstavlja značajno nasleđe čuvene kruševačke fabrike Merima. Brend Merix zauzima posebno mesto u domaćinstvima širom Srbije, čemu svedoče brojna priznanja potrošača i stručne javnosti. Performanse proizvoda, bogato iskustvo, posvećenost kupcima i okrenutost ka inovacijama čine vrednosti koje brendu Merix omogućavaju prepoznatljivu poziciju na tržištu.

Tradicionalno i ove godine akciju je podržao Grad Beograd, a pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović ovim povodom je izjavio: „Beograd je veliko tržište i nama je drago da domaći brendovi i proizvođači mogu da budu konkurentni, da doprinose rastu bruto društvenog proizvoda, zapošljavaju nove ljude i utiču na opšti boljitak. Nagradu potrošača nije lako osvojiti, jer se bira isključivo srcem, ali je to istovremeno i najizazovniji i najslađi zadatak. Zato je pečat priznanja ’Moj izbor’ dokaz pravog kvaliteta,“

Priznanje "Moj izbor" jedinstveno je po tome što se dodeljuje isključivo na osnovu glasova potrošača. Osnovni uslov da neki proizvod bude nominovan jeste da je domaćeg porekla, bez obzira na strukturu vlasništva firme koja ga proizvodi. Ove godine, u konkurenciji za nagradu našlo se oko 1000 domaćih proizvoda i brendova u 27 kategorija. Tokom deset godina, koliko traje akcija, naklonost potrošača i nagradu "Moj izbor" osvojile su ukupno 43 kompanije u Srbiji sa svojih 47 brendova.

Termin svečane dodele priznanja, koja će biti organizovana u Skupštini grada Beograda, biće objavljen naknadno, u skladu sa situacijom u zemlji.

Dodatne informacije

Glavni brend

Merix