16.11.2020.  Beograd

Perwoll partner 47. Belgrade Fashion Week-a

47. Perwoll Fashion Week – moda i inovacije menjaju svet na bolje

Pandemija virusa Covid-19 unela je mnogobrojne promene u našu svakodnevicu, među kojima su svakako i organizacija i održavanje kulturnih događaja. Ipak, to nije sprečilo održavanje najpoznatije modne manifestacije u našoj zemlji, Perwoll Fashion Week-a, ali na malo drugačiji način.

Ove godine, 47. Perwoll Fashion Week, održan od 30. oktobra do 7. novembra 2020. godine, bio je i prvi događaj na našim prostorima koji je realizovan live i online, odnosno preko zvaničnih digitalnih kanala BFWa. Tako je mnogobrojna publika iz svojih domova mogla da uživa u gledanju čak 35 modnih programa snimljenih posebno za ovu priliku, a preko BFW sajta, društvenih mreža Facebook i Instagram, YouTube kanala, na kojima je sadržaj i dalje dostupan, kao i najpopularnijih portala. Pored toga, u Belexpocentu organizovane su i modne revije sa ograničenim brojem publike, koje su održane uz najstrožije poštovanje svih propisanih bezbednosnih mera.

Jedno je sigurno – svi zainteresovani su uživali u neverovatnim kreacijama naših modnih umetnika, poput Dragane Ognjenović, Marije Tarlać, Boška Jakovljevića, Predraga Đuknića, Ane Trošić Trajković, ali i mnogih drugih. Na ovogodišnjem kultnom modnom događaju rame uz rame sa profesionalnim modelima našle su se i poznate ličnosti poput Marije Bergam i Mirjane Karanović. Pored toga, 47. Perwoll Fashion Week sastojao se od brojnih društveno odgovornih, edukativnih i umetničkih sadržaja koji su privukli posebnu pažnju gledalaca.

Kompanija Henkel, sa svojim brendom Perwoll već dugi niz godina prepoznaje značaj najveće modne manifestacije na našim prostorima i ponosni je partner Belgrade Fashion Week-a. Jer, kada je moda u pitanju, najvažnije je imati dobrog saveznika koji će negovati vašu odeću, a Perwoll tečni deterdžent je upravo to. Osim što čuva vašu odeću i pomaže joj da održi svoj sjaj, svojim #RethinkFashion sloganom poziva na odgovorno korišćenje garderobe, kao i njeno kreativno kombinovanje. Perwoll posebno brine o očuvanju životne sredine, što pokazuje i njegovo novo pakovanje – boce koje su napravljene od 50 odsto reciklirane plastike.