29.04.2021.  Beograd

Merix dobitnik nagrade „Moj izbor“ po šesti put

Brend Merix dobitnik je nagrade „Moj izbor“ za 2021. godinu kao omiljeni u kategoriji „Kozmetika i sredstva za higijenu“, po mišljenju potrošača u Srbiji. Dodelu priznanja „Moj izbor“ za najomiljenije domaće proizvode i brendove od 2010. godine organizuje udruženje Moja Srbija, uz podršku Grada Beograda, sa ciljem podsticanja razvoja domaće proizvodnje i promocije kvaliteta domaćih proizvoda i brendova.

Tim povodom, Senior Brand Manager u kompaniji Henkel Srbija Milica Inđić, istakla je: „Veoma smo ponosni što su potrošači ponovo izabrali naš brend Merix kao najbolji u kategoriji i pružili veliku motivaciju da dalje napredujemo. Ovom prilikom želim da se u ime kompanije Henkel Srbija zahvalim svim našim potrošačima na ukazanom poverenju, kao i organizatorima akcije ,Moj izbor’ na zalaganju i podsticanju razvoja domaće proizvodnje“.

Brend Merix je autentični srpski brend sa tradicijom dugom skoro 40 godina. Potiče iz doba čuvene Merime, a zbog ljubavi koje uživa na tržištu ostao je deo portfolija kompanije Henkel. Već dugi niz godina Merix osvaja ovu vrednu nagradu koja je pokazatelj da su potrošači u Srbiji prepoznali kvalitet proizvoda i da je upravo Merix apsolutni favorit u odabiru deterdženta za pranje veša domaćeg kvaliteta.