10.09.2021.  Beograd

Priznanje Crvenog krsta Čukarica za društvenu odgovornost

Henkel Srbija dobitnik priznanja „Čari čovekoljublja”

Na petom Saboru čovekoljublja Srbije, u organizaciji Crvenog krsta beogradske opštine Čukarica, kompanija Henkel Srbija dobila je nagradu „Čari čovekoljublja” u kategoriji preduzeće koje je dalo največi doprinos u rešavanju problema zajednice i društva u kome obavlja svoje poslovanje.

Nagrada je dodeljena za donaciju higijenskih proizvoda za pomoć ugroženim kategorijama stanovništva tokom kovid krize, kao i za humanitarnu akciju koja je omogućila oporavak dece sa smetnjama u razvoju. Kompanija Henkel je posvećena društvenoj odgovornosti i nastoji da kontinuirano pomaže zajednici u kojoj posluje, te je tako od početka izbijanja pandemije uložila skoro 500.000 evra za pomoć zdravstvenom sistemu i najstarijim sugrađanima sa najmanjim primanjima, doniravši robu i opremu bolnicama u Srbiji, kao i Crvenom krstu Beograda i Crvenom krstu Kruševca. Akcija „Za dečiju igru na svežem planinskom vazduhu“ koja je doprinela ovom značajnom priznanju organizovana u saradnji sa kompanijom Delhaize Srbija i Crvenim krstom predstavlja pravi primer snage udruživanja za pomoć društvu.

Nagrađeno je ukupno 6 pojedinaca i organizacija u različitim kategorijama, a nagrade je uručila Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, Darija Kisić Tepavčević. Na događaju je predstavljeno oko 30 ustanova socijalne zaštite, specijalne škole i humanitarne organizacija iz čitave Srbije.

Svečana dodela nagrade „Čari čovekoljublja”

Svečana dodela nagrade „Čari čovekoljublja”