22.05.2023.  Beograd

Perwoll i ove godine podržava mlade dizajnere kroz projekat „Fashion Incubator by Perwoll”

Spora moda, koja sve više dobija na važnosti u svetu mode, podrazumeva održiv pristup pri dizajniranju, proizvodnji i konzumaciji odeće, posebno kroz proces reciklaže i redizajna. Važnost ovih tema već dugi niz godina ističe brend Perwoll u okviru kampanje „Rethink Fashion” koja povezuje etiku i estetiku. Ipak, Perwoll je otišao i korak dalje, te u saradnji sa Belgrade Fashion Week-om, a kroz projekat „Fashion Incubator” podržao mlade talente da izraze svoju kreativnost upravo kroz savremeno poimanje mode.

Vodeći se upravo ovim temama, nedavno su na Beogradskoj Nedelji mode mladi dizajneri u okviru revije „Fashion Incubator by Perwoll”, a pod mentorstvom poznatih domaćih dizajnera, predstavili nove načine dizajniranja korišćenjem održivih resursa. Studenti beogradskih škola modnog dizajna prikazali su kolekcije pod temom „Rethink Fashion” i izazvali veliko oduševljenje publike.

Pored toga, na reviji je najavljen novi konkurs „Fashion Incubator by Perwoll”, a svi mladi dizajneri, diplomci i studenti mode iz Srbije i ex-YU regiona mogu da se prijave od 19. maja do 9. juna. Pobednici konkursa će dobiti mogućnost da predstave svoje radove na jesenjem izdanju Belgrade Fashion Week-a. Program konkursa podrazumeva i mentorski rad sa vrhunskim modnim profesionalcima, a više informacija dostupno je na belgradefashionweek.com.

Saopštenje za javnost (503,13 KB)