„Volim reku, a ti?“

Projekat čišćenja reka i jezera uz podršku ProNature linije proizvoda

Kompanija Henkel udružila je snage sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije i pokrenula ekološki projekat pod nazivom „Volim reku, a ti?“ koji obuhvata akcije čišćenja reka i jezera širom Srbije.

Voda predstavlja izvor života, resurs bez koga se ne može i zato je moramo zaštiti delujući odmah. Ovim projektom želimo da pomognemo našim prirodnim bogatstvima i skrenemo pažnju javnosti koliko je važno da ih čuvamo i odgovorno se ponašamo prema njima.

Zajedno sa roniocima uklanjamo nepropisno i nesavesno odlagan otpad na četiri lokacije u Srbiji:

  • Jezero Ćelije kod Kruševca, 15. avgust
  • Gradsko jezero u Beloj Crkvi, 16. avgust
  • Zavojsko jezero kod Pirota, 22. avgust
  • Ada Ciganlija u Beogradu, 29. avgust

Sledeći svoju Strategiju održivosti, kompanija Henkel nastoji da doprinese zaštiti životne sredine kroz čitav lanac vrednosti, kontinuiranim ulaganjima u inovacije i edukaciju javnosti. Težimo da pošaljemo poruku o značaju održivosti što većem broju ljudi, kroz lični primer. Zato nas u ovom projektu podržava naša ProNature linija proizvoda sa ekološkom fomulom, u ambalaži koja se 100% reciklira, jer u svom sastavu, sadrži i preko 90% reciklirane plastike.

Fotografije

''Volim reku, a ti?'' – Čišćenje jezera Ćelije kod Kruševca, Gradskog jezera u Beloj Crkvi, Zavojskog jezera kod Pirota i jezera Ada Ciganlija u Beogradu