07.12.2018.  Beograd

Međunarodni Dan volontera

Henkel prepoznaje i podržava dobrovoljno angažovanje zaposlenih

5. decembra obeležen je Međunarodni Dan volontera, koji ističe veliki značaj ličnog  doprinosa dobrovoljnim društvenim projektima. Kompanija Henkel kroz volontersku inicijativu pod nazivom MIT (Make an Impact on Tomorrow – Utiči na sutrašnjicu) podržava svoje zaposlene i penzionere u dobrovoljnom angažmanu već više od 20 godina. Od osnivanja MIT inicijative kompanija je ukupno podržala preko 14.000 dobrotvornih projekata u više od 100 zemalja kroz fondaciju "Fritz Henkel Stiftung".

Od Azije i Severne Amerike do Bliskog Istoka i Afrike, Evrope i Južne Amerike: Henkel je obeležio Međunarodni Dan volontera organizujući volonterske projekte širom sveta, kao što su prikupljanje zimske odeće za decu bez roditeljskog staranja na Tajvanu, donacija hrane na Roki Hilu i Semfordu u Sjedinjenim američkim državama kao i izgradnja kuća porodicama koje su izgubile dom usled vulkanske erupcije u Gvatemali.

Ovi  primeri prikazuju širok spektar projekata koje realizuju zaposleni u Henkelu. Fondacija “Fritz Henkel” podržava volonterski angažman zaposlenih,  ne samo kroz materijal i finansijska sredstva već i kroz vreme, s obzirom na to da zaposleni dobijaju plaćeno odsustvo kako bi na licu mesta mogli da pomognu onima kojima je to potrebno. ’’Zaposleni i penzioneri kompanije su središte naše MIT inicijative. Zadivljeni smo njihovom posvećenošću, duhom i doprinosom’’, izjavila je Nadin Frej, zadužena za volonterski angažman u kompaniji Henkel. Pre nekoliko meseci Henkel je obeležio 20 godina postojanja MIT inicijative, a ovom prilikom Fondacija je uručila 50.000 evra Medicnskom centru za majku i dete u Nepalu.  

Društveni angažman zaposlenih u Henkel Srbiji

Zaposleni u Henkel Srbiji pridružili su se svojim kolegama 2007. godine i od tada pružaju nesebičan doprinos ovoj inicijativi.  Tokom više od deset godina,  više od 50 MIT volontera je realizovalo više od 130 projekata. Samo tokom 2018. godine Henkel Srbija je  realizovala više od 10 MIT projekata širom Srbije. Pored MIT inicijative Henkel je u martu ove godine, zajedno sa kompanijom Lilly Drogerie donirao 8 špric pumpi Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije.
Međunarodni Dan volontera zaposleni u Henkel Srbiji obeležili su prikupljanjem igračaka za mališane iz Udruženja roditelja dece obolele od malignih i drugih retkih bolesti bolesti ‘’Zvončica’’. Pored prikupljanja igračaka, zaposleni su učestvovali i u radionici bojenja novogodišnjih kolačića koji su takođe namenjeni Udruženju.

Podrška angažmanu zaposlenih kao deo kulture kompanije Henkel

Volonterski angažman, poznat i pod nazivom korporativno građanstvo, je sastavni deo kompanije Henkel još od 1876. godine, kada je kompanija osnovana. Kroz Fondaciju “Fritz Henkel”  kompanija brine o društvenoj zajednici  izvan svojih poslovnih aktivnosti, zahvaljujući sjajnom volonterskom angažmanu zaposlenih. Kada je MIT inicijativa osnovana, 1998. godine, Henkel je bio jedna od prvih kompanija u Nemačkoj koja je pokrenula program posvećen podršci zaposlenih i penzionera u njihovom volonterskom angražmanu.

Saopštenje za javnost (155,59 KB)