28.02.2020.

Brend Ceresit podržao Fondaciju Novak Đoković u otvaranju trinaeste Školice života u selu Ljukovo

Poznati brend kompanije Henkel Srbija, Ceresit, podržao je Fondaciju Novak Đoković u otvaranju Školice života u mestu Ljukovo nadomak Inđije. U okviru društveno odgovornog projekta, obezbeđeno je oko 60 novih mesta za mališane iz ove okoline uzrasta od tri do šest godina.

Otvaranje Školice života obuhvatalo je adaptaciju dela osnovne škole koja je nekada bila dom jednog učitelja iz Ljukova, zatim njegovo opremanje svim neophodnim nameštajem, didaktičkim sredstvima i potrošnim materijalom, kao i izgradnju igrališta kako bi deca mogla da uživaju u svakodnevnom boravku.

Tom prilikom, Ivana Životić, rukovodilac odeljenja marketinga Ceresita, istakla je: „Veoma smo srećni što smo i ovog puta imali priliku da doprinesemo sjajnoj misiji Fondacije Novak Đoković. Novi vrtić u Ljukovu za nas ima posebnu emotivnu vrednost, s obzirom na to da se  blizini ovog mesta nalaze dve Ceresit fabrike.  Izuzetno cenimo nastojanje Fondacije Novak Đoković da mališanima obezbedi bolje i srećnije odrastanje i zadovoljstvo nam je kada vidimo da smo uspeli da doprinesemo stvaranju sigurnog i podsticajnog okruženja za mališane“.

Jelena Đoković, globalna direktorka Fondacije Novak Đoković, svečano je otvorila novu Školicu života, a drugare u vrtiću je obradovala novim igračkama.

„Otvaranje trinaeste Školice života za nas ima određenu simboliku. Ove godine obeležavamo trinaest godina rada i sa ponosom sumiramo sve što je naša Fondacija uradila kako bi mališanima obezbedili lepše detinjstvo, uslove da uče i da se raduju. Uverena sam da smo velikom broju njih omogućili i bolju budućnost. Od 96 dece koje živi u Ljukovu, samo jedna četvrtina ima pristup predškolskom obrazovanju. Zato novu Školicu života otvorimo baš u ovom mestu. Koristim ovu priliku da se zahvalimo predstavnicima opštine i predškolske ustanove što su nam pružili maksimalnu podršku i omogućili da izgradimo jedan novi kutak i ulepšamo detinjstvo velikom broju mališana", rekla je Jelena Đoković, i dodala da se pružanjem prilike deci da idu u vrtić u mestu gde žive, podstiču i mladi roditelji da ostanu da žive na selu.

„Zaista sam srećan što danas imamo priliku da našoj deci predamo na korišćenje prostor koji zadovoljava sve najsavremenije i najstrože uslove za boravak mališana predškolskog uzrasta. Ovim pokazujemo odgovornost prema našoj budućnosti, prema deci koja će jednog dana voditi ovaj grad i državu. I zato smo mi danas ovde i zato je naš zadatak da damo sve od sebe da im omogućimo ono što zaslužuju, a zaslužuju samo najbolje. Zahvalio bih se Fondaciji Novak Đoković koja je prepoznala značaj ovog objekta u Ljukovu i sa kojom smo ostvarili odličnu saradnju. Kako je Novak najbolji teniser sveta tako je i opština Inđija najbolja opština u Srbiji, tako da je naša saradnja potpuno logičan proces i nadam se da ćemo zajednički ostvariti veliki broj projekata u interesu pre svega naše dece“, izjavio je Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija.

Direktorka PU „Boško Buha“ Jelena Kresoja zahvalila se Fondaciji Novak Đoković na mogućnosti da se deci koja do sada nisu uključena u institucionalno vaspitanje i obrazovanje, omogući da rastu i razvijaju se u inspirativnom okruženju i uče od svojih vršnjaka.

„Na našu radost Fondacija je propoznala potrebe ovog mesta, koje iz godine u godinu ima veći broj dece, preuredila i opremila prostor i učinila ga dostupnim za svako dete u selu. Ovim projektom obuhvatili smo 20oro dece uzrasta od 3 do 5,5 godina i još 25oro dece koji pohađaju pripremni predškolski program. Izuzetno smo zahvalni Fondaciji na pruženoj prilici da budemo deo ovog projekta, jer smatramo da i deca u maloj sredini, kao što je naša, zaslužuju da odrastaju u istim uslovima kao i njihovi vršnjaci u Inđiji i drugim mestima naše opštine“, dodala je Jelena Kresoja.

Rekonstrukcija i opremanje objekta u selu Ljukovo omogućeno je zahvaljujući podršci poznate dizajnerke Roksande Ilinčić, Rotary Club-u International Amsterdam, kompanije Henkel Srbija, kao i sredstvima prikupljenim tokom kampanje „Sezona darivanja“ 2018. godine, i doprinosu opštine Inđija.