17.08.2020.  Kruševac

„Volim reku, a ti?“ - Započelo čišćenje reka i jezera pod okriljem Henkelove ProNature linije proizvoda

Pod okriljem Henkelove ProNature linije proizvoda, u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije, pokrenut je ekološki projekat pod nazivom „Volim reku, a ti?“ koji obuhvata akcije čišćenja reka i jezera širom Srbije. Prve dve akcije realizovane su proteklog vikenda, a očišćeno je jezero Ćelije u okolini Kruševca, i Gradsko jezero u Beloj Crkvi.

Tim povodom Milica Šljivančanin, Trade i category menadžer, izjavila je: „Kompanija Henkel, sledeći svoju Strategiju održivosti, kontinuirano ulaže u inovacije, kako bi zaštitila životnu sredinu i dala svoj doprinos  očuvanju naše planete. Zahvaljujući inovacijama, brojni naši brendovi koriste reciklabilna pakovanja, takođe u komunikaciji sa našim potrošačima, pozivamo ih da odgovornim korišćenjem proizvoda daju svoj doprinos. Ekološki projekat „Volim reku, a ti?“, pokrenuli smo u okviru linije ProNature koja koristi više od 90 odsto reciklirane ambalaže, sa ciljem da očistimo naše reke i jezera i skrenemo pažnju javnosti da je potrebno da menjamo navike, budemo odgovorniji prema nasleđenim prirodnim bogatstvima kako bismo sačuvali vodene resurse za buduće generacije“.

„Ovim ekološkim akcijama želimo da podignemo svest javnosti o potrebi zaštite životne sredine, posebno reka i priobalja kao i da pokušamo promeniti navike nepropisnog bacanja otpada. Svaki čovek bi trebalo da brine za svet oko sebe, za prirodu koja nas okružuje, koja nam daje sve, a traži tako malo. Voda je resus bez koga se ne može i moramo ga sačuvati. Zahvaljujemo se kompaniji Henkel što je podržala i uzela aktivno učešće u ovoj našoj tradicionalnoj akciji i veoma se radujemo saradnji. Hvala i ronilačkim klubovima koji su bili domaćini ovih akcija, Viking i Kruševac na jezeru Ćelije, kao i klubu Bela Crkva, domaćinu na Gradskom jezeru u Beloj Crkvi”, izjavila je Božana Ostojić, predsednica Saveza Organizacija Podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Pored jezera Ćelije i Gradskog jezera u Beloj Crkvi, kompanija Henkel će u nedeljama pred nama realizovati slične aktivnosti na Zavojskom jezeru kod Pirota, kao i na Adi Ciganliji u Beogradu.

‘’Volim reku, a ti?’’ - Čišćenje jezera Ćelije kod Kruševca i Gradskog jezera u Beloj Crkvi

‘’Volim reku, a ti?’’ - Čišćenje jezera Ćelije kod Kruševca i Gradskog jezera u Beloj Crkvi

‘’Volim reku, a ti?’’ - Čišćenje jezera Ćelije kod Kruševca i Gradskog jezera u Beloj Crkvi