Četvrta sezona projekta „Volim reku, a ti?”

Nastavljamo da čistimo vodene površine u našoj zemlji – četvrtu godinu zaredom – za dobrobit sadašnjih i budućih generacija.

Ekosistemi naše planete su pod sve većim pritiskom. Posvećeni smo zaštiti i obnavljanju biodiverziteta – sa posebnim fokusom na šume, zemljište i vodu. Zbog toga smo u saradnji sa Savezom podvodnih aktivnosti Republike Srbije pokrenuli dugoročnu inicijativu čišćenja prirodnih bogatstava Srbije.

Tokom prve tri sezone očistili smo 17 lokacija i uklonili više od 6 tona otpada!

Ove godine organizujemo 6 akcija i čistimo:

  1. Jezero Vrutci, Užice, 11. jun
  2. Gradsko jezero, Bela Crkva, 17. jun
  3. Zavojsko jezero, Pirot, 24. jun
  4. Jezero Ćelije, Kruševac, 1. jul
  5. Jezero Perućac, Bajina Bašta, 26. avgust
  6. Adu Ciganliju, Beograd, 14. oktobar

Henkel ima dugu tradiciju liderstva u održivosti. Konstantno istražujemo načine da budemo brži, hrabriji i da ostvarujemo korak dalje u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja. Projekat „Volim reku, a ti?”  podržava naš poslovni sektor Consumer Brands pod okriljem kampanje  „Promena počinje od nas". Razvili smo proizvode čijom upotrebom zajedno poštujemo prirodne resurse. Naši proizvodi omogućavaju pranje na niskim temepraturama i efikasno korišćenje eko programa na mašinama. Naša pakovanja su reciklabilna, a u asortimanu nudimo proizvode sa najmanje 90% biorazgradivih sastojaka1.

1 Odnosi se na organske sastojke u svojoj formuli, u skladu sa Organizacijom za ekonomsku saradnju i razvoj OECD 301/302

Dodatne informacije