Druga sezona projekta „Volim reku, a ti?”

Nastavljamo dugoročnu inicijativu čišćenja prirodnih bogatstava Srbije – nakon uspešne realizacije prve sezone projekta koji je postigao značajne rezultate i nagrađen je Nacionalnom nagradom za društveno odgovorno priznanje „Đorđe Vajfert” Privredne komore Srbije.

Zajedno možemo mnogo više! Zato i ovog puta sa Savezom podvodnih aktivnosti Republike Srbije čistimo vodene lepote naše zemlje. Želimo da napredujemo iz godine u godinu, te umesto 4 čistimo na 6 lokacija. 

  • Jezero Ćelije kod Kruševca,  31. jul
  • Gradsko jezero u Beloj Crkvi, 01. avgust
  • Zobnatičko jezero kod Bačke Topole, 14. avgust
  • Zavojsko jezero kod Pirota, 15. avgust
  • Jezero Perućac kod Bajine Bašte, 18. septembar
  • Ada Ciganlija u Beogradu, 25. septembar

Uz jasnu Strategiju održivosti, konstantne inovacije i snagu naših zaposlenih želimo da ličnim primerom utičemo na društvo u celini. Projekat podržava naša ekološka Pro Nature linija proizvoda sa ekološkom fomulom, u ambalaži koja se 100% reciklira, jer u svom sastavu, sadrži i preko 90% reciklirane plastike.

Završena je druga sezona projekta „Volim reku, a ti?" čišćenjem Ade Ciganlije. Pogledajte kako je izgledalo naše putovanje kroz Srbiju!

I love river, do you - 2nd season - Thumbnail

Dodatne informacije

U prvoj sezoni očišćeno je 650kg otpada

Tokom avgusta 2020. godine očišćene su četiri lokacije: jezero Ćelije kod Kruševca, Gradsko jezero u Beloj Crkvi, Zavojsko jezero kod Pirota i Ada Ciganlija u Beogradu.